CrossMind-Read-Poster.jpg

Der kommer hele tiden nye fagudtryk, buzzwords, salgsgas og reklamevolapyk i reklame- og marketingverden. 

Derfor har vi tilføjet en Reklame Ordbog til vores hjemmeside, som giver en kort beskrivelse af ordets betydning, samt vores kommentar til ordet/begrebet.

Støder du på et "reklame- og marketingord", der ikke er oprettet i ordbogen, så send meget gerne en mail til info@crossmind.dk med titlen "Ordbog", og selvfølgelig også selve ordet - så bliver ordet oprettet med vores kommentar…

#

#CrossMind Comment

Sidst opdateret: 10. juli 2019

CrossMind Comment er vores kommentar, vinkel eller opfattelse af et ord eller en frase fra reklamebranchen og/eller vores verden. Det kan også være en beskrivelse af, hvordan det pågældende ord indgår i vores arbejde - eller hvordan vi mener, at forskellige kundetyper bør forholde sig til ordet/begrebet.

Der vil være en CrossMind Comment til hvert ord og vending her i vores ordbog. Rigtig god fornøjelse.

- et link til vores tilgang…

a

Above-the-line

Sidst opdateret: 10. juli 2019

Synlige kampagneaktiviteter/massekommunikation. Above The Line (ATL) er, hvor massemedierne bruges til at fremme et produkt/brand og nå ud til forbrugerne. Disse omfatter konventionelle medier, som vi kender dem, tv- og radioreklamer, trykte medier såvel som internettet. Det er kommunikation, der er målrettet en bredere spredning for et bredt publikum, og ikke specifikt den enkelte forbruger. ATL-reklame forsøger at nå ud til masserne.

#CrossMind Comment:

En gennemgående genkendelig kreativ platform er vigtig. Derudover er det vigtigt, at have gjort sit forarbejde hvis det skal fungere. Det skal afklares, hvem man vil ramme, hvordan man rammer dem bedst og hvad formålet er. Når budskabet ikke er til at misforstå, kan det være en rigtig god måde at komme ud med budskaber på.

- et link til eksekvering…

AD

Sidst opdateret: 10. juli 2019

AD er en forkortelse af Art Director. AD'erens opgave på reklamebureauet består hovedsagligt i at udvikle kreative idéer og koncepter samt at kommunikere budskaber, via forskellige medier (tv, posters, annoncer, internettet m.m.) til forud definerede målgrupper.
Ansvaret for at den grafiske identitet, farvevalg, valg af foto, valg af skrifttype og den endelige udformning stemmer overens med strategien ligger hos Art Director'en.

#CrossMind Comment:

En AD'er er inde over alle facetter på et reklamebureau. Personen skal have en forståelse for den kreative platform, kundens forretning og strategien, samt sørge for at det hænger sammen, så der opnås et optimal output.

- et link til vores AD'ere…

AdBlock

Sidst opdateret: 10. juli 2019

AdBlock er en tilføjelse til Google Chrome og Firefox der kan blokere reklamer og annoncer, der dukker op på hjemmesider.

#CrossMind Comment:

Reklamer skal være oplysende, informerende og geniale - og ikke irriterende. Hvis folk får for mange dårlige reklamer, er der ikke så meget at sige til, at de bliver fristet af en blokade!

- et link til vores seneste arbejde…

Afkodning (af budskab)

Sidst opdateret: 10. juli 2019

Afkodning betyder, at man tyder en meddelelse.
Al kommunikation foregår på modtagerens betingelser. Hvis budskabet er svært at forstå, kan man komme ud for, at modtageren/målgruppen ikke afkoder det rigtigt.

#CrossMind Comment:

Det er altid en balance - på den ene side, kan en ad/kampagne hurtigt blive kedelig - på den anden side kan den også blive så finurlig og kryptisk, at det kun er reklamebureauet, der forstår budskabet! Er vi i tvivl, laver vi gerne en lille voxpop!

- et link til vores tilgang…

AIDA modellen

Sidst opdateret: 10. juli 2019

AIDA er forkortelsen for Attention, Interest, Desire og Action og er en kommunikationsmodel.

A - Attention (opmærksomhed) Det der fanger f.eks. øjet og er med til at skabe den opmærksomhed man ønsker. Det kan være en opsigtsvækkende overskrift, et billede, en illustration, skarpe farver, en lyd eller en lugt.

I - Interest (Interesse) Det der skaber interesse for forbrugeren/kunden, det der får forbrugeren til f.eks. at læse videre.

D - Desire (Ønske) Det der giver forbrugeren/kunden lyst til produktet eller virksomheden.

A - Action (Handling) Det der får forbrugeren til at gå ned at købe eller bestille det pågældende produkt eller ydelse.

#CrossMind Comment:

Der er nogen, der har travlt med at aflive AIDA-modellen, men fakta er, at den i bund og grund bygger på nogle af menneskets basale instinkter. F.eks. opdager vi en af det modsatte køn, vi bliver interesseret i vedkommende - og må bare have ham/hende - og inden man ser sig om, står man og spiller guitar under sin udkårnes altan!

- et link til vores tilgang…

Ambassadør

Sidst opdateret: 10. juli 2019

En kunde der er meget tilfreds med et produkt eller en virksomhed, bliver ofte en værdifuld ambassadør. En ambassadør vil ikke tøve med at anbefale produktet eller virksomheden til familie, venner og bekendte. Den personlige anbefaling er både stærk, troværdig og yderst effektfuld.

#CrossMind Comment:

Et par af nøgleordene, hvis man ønsker, at ens kunder skal blive ambassadører er "Service", "Kvalitet" og "Fremtoning" - det gælder i alle virksomhedens facetter, det gælder i den grad også markedsføringen.

- et link til mere…

Ansvar

Sidst opdateret: 10. juli 2019

Ansvar = juridisk eller moralsk forpligtelse til at stå for, sørge for, garantere for eller stå til regnskab for noget.

#CrossMind Comment:

Ansvar er måske ikke et decideret "reklamebranche ord", men det betyder meget for os, og måden vi samarbejder med vores kunder på. Vi løber ikke fra vores ansvar, men tager derimod gerne ansvar på os - og finder en løsning.

- et link til den ansvarlige…

API

Sidst opdateret: 10. juli 2019

Application Programming Interface, forkortes API. API er den softwaregrænseflade, der tillader et stykke software at interagere med andet software.
Kort sagt kan et API betegnes som en måde, hvorpå to systemer taler sammen og udveksler data.

#CrossMind Comment:

API er ofte en del af de hjemmesideløsninger, der bliver udviklet på CrossMind. Mange kunder har digitale løsninger i deres virksomheder, der via et API kan hente data ind på et website, og derved gøre hjemmesiden dynamisk og levende - altså til et site, man har lyst til at besøge igen.

- et link til vores løsninger…

 

Approach

Sidst opdateret: 10. juli 2019

Fremtoningen og måden hvorpå et marked eller en bestemt målgruppe introduceres for et produkt eller virksomhed - eller måden hvorpå en opgave gribes an.

#CrossMind Comment:

Det er essentiel, at fremtoningen/approachen hænger sammen med produktet/virksomheden! Har man den bedste kvalitet på markedet, skal dette gerne afspejles i markedsføringsmaterialet, servicen, oplevelsen osv.

- et link til vores approach…

Attention

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Et af reklamebureauets vigtigste opgaver er, at skabe attention/opmærksomhed. At fange målgruppens opmærksomhed er hovednøglen til, at få formidlet et bestemt budskab.

#CrossMind Comment:

Opmærksomhed, stop-effekt, awareness, kært barn har mange navne. Hvis man vil fange målgruppen, er kunsten på en intelligent måde, at kombinere budskab og det visuelle, så målgruppens opmærksomhed fanges, budskabet bliver "afleveret" samtidig med, at den røde tråd i virksomhedens overordnede kommunikation fastholdes.

- et link til forskellige løsninger…

Augmented reality (AR)

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Augmented Reality (AR), også kaldet udvidet virkelighed, er en teknologi der kombinerer virkelige data med virtuelle f.eks. ved brug af grafik og lyd. Via kameraet i brugerens smartphone eller tablet, kombineres virkeligheden med det virtuelle.

#CrossMind Comment:

Udført på den rigtige måde, kan det være et effektivt værktøj, der involverer brugeren og giver en wow-oplevelse med en masse relevant information.

- et link til AR kunde case…

Autokommunikation

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Autokommunikation er ekstern kommunikation der også virker internt. Når en virksomhed kommunikerer et budskab eksternt vil det også påvirke medarbejderne i virksomheden. De ansatte skal kunne leve op til det budskab virksomheden melder ud til sin målgruppe.

#CrossMind Comment:

"Det man siger, er man selv!" Hvis man som virksomhed ønsker et stærkt brand, er det vigtigt, at kommunikationen til målgruppen passer med virkeligheden i virksomheden - uanset om man ønsker, at være bedst, billigst eller mest troværdig.

- et link til det vi siger og gør…

Awareness

Sidst opdateret: 12. juli 2019

At skabe awareness om et brand, produkt eller en virksomhed, er at få det "placeret" i målgruppens bevidsthed - gerne top-of-mind.

#CrossMind Comment:

Du kan have verdens bedste produkt, men er der ikke nogen, der ved at du og produktet findes, sælger du ingenting!

- et link til hvordan vi har skabt awareness…

b

Backend

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Back-end er et udtryk, der bruges til at karakterisere et program eller et websites grænseflade og tjenester. "Back-end" er som regel programmørens domæne - det er her udviklingen af front-end-tjenester sker. Men back-end er niveauopdelt, når man f.eks. taler websites bygget i CMS. Her har back-end et interface, der giver en eller flere redaktører mulighed for, at redigere og oprette content.

#CrossMind Comment:

For os er design af back-end faktisk lige så vigtig som front-end, når vi laver CMS-websites. Hvis back-end ikke er brugervenlig og lige til at gå til, få man ikke det optimale ud af sin hjemmeside, da man er på herrens mark, hver gang siden skal opdateres.

- et link til web-løsninger…

Behovspyramiden

Sidst opdateret: 10. juli 2019

Behovspyramiden er udviklet af psykologen Abraham Maslow. Han har delt pyramiden op i 5 kasser: Fysiske behov, Sikkerhed, Sociale behov, Påskønnelse, Selvrealisering. Han mente at før man har opnået de nederste kasser kan man ikke komme op i de øverste kasser. Er de fysiske behov ikke dækket, kan man altså ikke komme videre til næste kasse: sikkerhed osv. I dag, i det senmoderne samfund, kan der dog tales for at pyramiden kan vendes om. De fysiske behov er stadig vigtige men de fleste mennesker i den vestlige verden skal ikke kæmpe for at få opfyldt deres fysiske eller sikkerhedsmæssige behov.

#CrossMind Comment:

Vi arbejder med mange forskellige målgrupper, og det at være bevidst om, at de forskellige målgrupper, har hver deres virkelighed, er vigtig i forhold til måde vores kommunikation skal udformes. Målgrupperne defineres i tæt samarbejde med vores kunder.

- et link til hvordan vi samarbejder…

Below-the-line

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Below-the-line (BTL) er direkte marketingsaktiviteter som f.eks. direct mail, nyhedsbreve mm. Også kaldet 1-til-1 markedsføring. Det kan altså også være omdeling af flyers, pjecer, løbesedler, klistermærker eller kampagner/brochurer placeret på salgsstedet eller på udvalgte vejstrækninger gennem bannere og plakater. Det er også produktdemonstrationer og prøvesmagninger på travle steder som indkøbscentre, banegårdspladsen, gågader, markedspladser eller boligkomplekser.

#CrossMind Comment:

Det modsatte af kommunikation til masserne - her rammer man målgruppen direkte.

- et link til vores BTL løsninger…

Benchmarking

Sidst opdateret: 21. april 2017

Benchmarking er en sammenligning af virksomhedens produkter, servicer osv. med markedets bedste, for herved at tage ved lære af de bedste på markedet.

#CrossMind Comment:

Det er selvfølgelig altid vigtigt, at sammenligne sig med sine konkurrenter - ellers er det jo svært, at positionere og differentiere sig i forhold til dem!

Big data

Sidst opdateret: 21. april 2017

Big Data kan karakteriseres ved de tre V'er. Velocity: hurtighed i behandling af data. Volume: størrelsen af data. Variety: forskelligartethed i data. I reklamebranchen handler det om, at man kan samle en masse data om bl.a. målgrupper og deres adfærd.

#CrossMind Comment:

Det vi ikke ved, finder vi ud af. Vi trækker de informationer ud, der er relevante for at kunne løse opgaven.

Blog

Sidst opdateret: 12. juli 2019

En blog er et "website", der opdateres jævnligt. Læsere af bloggen kan kommentere på de enkelte indlæg. Indholdet på en blog varierer fra personlige og politiske indlæg til mere kommercielle emner.

#CrossMind Comment:

De følgere man har på en blog, er der fordi de har en interesse i ens emne, produkt osv. En blog er også et godt medie for sponsorer, ved at få fremvist eller anmeldt virksomhedens produkter. En blogger kan for modtageren virke mere troværdig end hvis virksomheden anmelder produktet.

- et link til vores "blog"…

Blue ocean

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Denne strategi omhandler at finde og udvikle en strategi der gør at virksomheden differentierer sig fra konkurrenterne. Strategien bygger på kreativitet og innovation for at skabe markedsfordele.

#CrossMind Comment:

En position, hvor man har "det blå hav" alene kræver, at man enten er den eneste på markedet, eller har skabt en positionering, der gør en "unik" i forhold til sine konkurrenter. Dette er dog langt fra en permanent position, da man skal forvente, at konkurrenterne vil bevæge sig ind på ens "territorium"! Derfor må man konstant være innovativ, hvis man vil være en éner!

- et link til mere…

Boston Matricen

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Med Boston Matricen klassificerer man virksomhedens produkter. De bliver grupperet efter, om de er Stjerner, Spørgsmålstegn, Køer eller Hunde. Der ses også efter om produktet har lav/høj markedsandel og lav/høj markedsvækst.

Stjerne: et produkt hvor der er høj markedsvækst og som har en høj markedsandel.

Spørgsmålstegn: har en høj vækst men lav markedsandel, dette ses bl.a. ved nye produkter.

Ko: her er der en stor markedsandel, men lav markedsvækst.

Hund: ved disse produkter er der både lav andel og vækst og man skal finde ud af om produktet helt skal udfases.

#CrossMind Comment:

Det er vigtigt, at man er forholder sig ærligt og nøgternt til sit produkt / ydelse, inden man lægger et budget og strategi for sin marketingindsats.

- et link til mere…

Brand value

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Brand value gør forbrugeren villig til at betale ekstra for et brand i forhold til selve produktet. Et stærkt varemærke får f.eks. forbrugere til at betale mere for en kop kaffe på Starbucks, i modsætning til "den samme" kop kaffe på en fastfood-restaurant.

#CrossMind Comment:

Har du ikke et godt produkt, er det sværere at få en høj brand value, men derfor du kan sagtens have et godt brand.

- et link til mere…

Branding

Sidst opdateret: 10. juli 2019

Ordet "branding" stammer oprindeligt fra det amerikanske 'at brændemærke' kvæg.

Overordnet er et brand et mærke/symbol for et produkt, en service, virksomhed, organisation, person eller et sted.

#CrossMind Comment:

Et brands styrke afhænger af, hvordan brandet behandles (oplevelse, kvalitet, pris, eksponering mv.) Det er vigtig, at alle i organisationen, er bevidste om, at de repræsenterer brand'et. Hvis brandingen er god, oplever målgruppen brand'et, som virsomheden ønsker det (serviceminded, kvalitetsbevidst, billigst mv.), når blot målgruppen ser logoet eller høre virksomhedens navn.

- et link til hvor god branding starter…

Briefingen

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Briefingen er afgørende for den optimale løsning, da briefingen indeholder vital information om kunden, opgaven, målgruppen og målsætningen.
Briefingen er den fælles referenceramme både internt på bureauet, men også mellem bureauet og kunden.

#CrossMind Comment:

En god briefing skal være præcis og kortfattet, så man ikke er i tvivl om hvad opgaven går ud på og hvem afsender/modtager er. Vi hjælper altid gerne med, at udfærdige briefingen på opgaven, hvilket kan være både en hjælp og en fordel. Vi har udviklet vores eget interne briefing værktøj.

- et link til platforme der briefes til…

Brødtekst

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Brødtekst er den længere løbende tekst, der uddyber overskriftens budskab. Navnet "brødtekst" stammer fra den tid, hvor typograferne blev aflønnet efter det antal linjer de havde sat.

Det var brødteksten, der gav brød på bordet.

#CrossMind Comment:

Brødtekst er det samme som "indhold", f.eks. i Word kaldes brødteksten "normal". For at fastholde kundernes opmærksomhed, kræver det at teksten er skrevet, så den fanger målgruppen.

- et link til mere…

Budget

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Et budget er en plan for hvordan de forventede indtægter skal dække diverse udgifter i en periode.

#CrossMind Comment:

Det er vigtigt at lave et langtidssigtet budget (typisk 12 måneder). Her får man et overblik over sine aktiviteter og prioriteringer og man får en synergi ud af sine investeringer. Man kan med fordel lave luft i budgettet fra start, for at imødekomme uforudsete ting i markedet eller træk fra konkurrenter.

- et link til en budget-snak…

Bulk

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Bulk betyder papirets "fylde", det modsatte af tæthed. Papir med en høj bulk vil sige, at papiret er kraftigt, da det er mere luftigt.

#CrossMind Comment:

Kraftigt papir der kan have tendens til at gulne.

- et link til forskellige løsninger…

Business-to-business (B2B)

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Business-to-business eller B2B er et udtryk for handel mellem virksomheder - i modsætning til handel mellem en virksomhed og en forbruger (Business-to-consumer eller B2C).

#CrossMind Comment:

Vi henvender os både til B2B og B2C virksomheder, men har haft en lille overvægt af B2B kunder, siden vores start i år 2004.

- et link til vores kunder…

Business-to-consumer (B2C)

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Business-to-consumer eller B2C er et udtryk for handel mellem en virksomhed og en forbruger - i modsætning til handel mellem virksomheder (Business-to-business eller B2B).

#CrossMind Comment:

Vi henvender os både til B2B og B2C virksomheder. Opdelingen mellem B2B og B2C er blivet mindre det sidste år - populært taler man i dag om B2H Business-to-Human.

- et link til vores kunder…

Buzz marketing

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Buzz marketing er kommunikation via sociale netværk både fysiske og elektroniske. Buzz marketing spreder budskabet gennem anbefalinger fra person til person. Når Buzz virker, får det folk til at anbefale dit produkt eller din virksomhed til venner og bekendte.

#CrossMind Comment:

Facebook er et godt eksempel på hvordan buzz marketing fungerer i praksis, her har du mulighed for at ramme din målgruppe direkte, hvis denne vælger at "like" din Facebook-side.

- et link til mere…

BuzzWord

Sidst opdateret: 12. juli 2019

BuzzWord (buzz: summen eller rygte). Det er et modeord. Et ord eller begreb der bruges af et stort antal mennesker, dog som de færreste kender den præcise betydning af.

#CrossMind Comment:

Med jævne mellemrum dukker der et buzzword op inden for reklamebranchen, som alle taler om. Vores generelle tilgang til buzzwords er, at vi undersøger substansen og relevansen for vores kunder, så vores kunder ikke falder for lemmingeeffekten.

- et link til buzzwords…

c

Call to action

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Call to action er en opfordring til handling (CTA). En instruktion til målgruppen der skal fremprovokere en øjeblikkelig reaktion, som regel ved hjælp af et tvingende verbum som f.eks. "ring nu", "find ud af mere her" eller "besøg vores butik i dag".

#CrossMind Comment:

Call to action vil typisk gøres brug af ved direct mail, annoncer og nyhedsbreve. Alt hvad der har en "kort levetid". Call to action, er lidt et must, med mindre der er tale om image vedligeholdelse.

- et "call to action" link…

Canvas

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Canvas, kold canvas eller dørsalg, er en salgsmetode, hvor en sælger kontakter en potentiel kunde uden at have en forudgående aftale. Metoden regnes ofte for den sværeste form for salg - og opfattes derfor ofte som mindre lukrativt. Som virksomhed er man dog dybt afhængig af det opsøgende canvassalg for at skaffe nye kunder.
Oftest foregår canvassalg pr. telefon, men det kan også foregå ved at sælgeren kontakter kunden ansigt til ansigt.

#CrossMind Comment:

Canvas er en måde at erhverve nye kunde på. Vi benytter os selv af canvas for at udvide vores kundeportefølje.

- et link til mindre canvas…

Chatbot

Sidst opdateret: 13. juli 2022

En chatbot er et stykke software, der understøtter, at du kan etablere en samtale med dine kunder. Samtalen kan tage udgangspunkt i et manuskript eller bygge på regler eller algoritmer, der tilpasser sig brugerens input.

#CrossMind Comment:

Chatbots bliver bedre og bedre, og bliver sikkert en vigtig "medarbejder" i kunderservice fremover. Men om den passer ind i din virksomhed og forretning afhænger af flere ting. 

Vil du tale med os om det?

CMO

Sidst opdateret: 12. juli 2019

CMO står for Chief Marketing Officer. CMO'en er ansvarlig for marketing-aktiviteterne i virksomheden.

#CrossMind Comment:

En af vores ynglingspersoner i en virksomhed :o)

- et link til CMO'en…

CMYK

Sidst opdateret: 12. juli 2019

CMYK er forkortelsen for de fire primære trykfarver Cyan (blå), Magenta (pink), Yellow (gul) og Key color (sort).

Blandingen af de fire farver, trykt i punkter eller linjer, på det ofte hvide papir, danner farvespektret for de farvestrålende brochurer, magasiner, aviser mv. vi kender.

#CrossMind Comment:

CMYK bliver kun brugt når markedsføringsmaterialet skal trykkes. Trykkeriet trykker f.eks. i stokastisk raster eller almindelige.

- et link til forskellige CMYK løsninger…

Content

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Content betyder indhold - fx på sociale medier, hjemmesider mv. Content er også navnet på det område i Umbraco, hvor indholdet på et Umbraco website redigeres fra bruger-backenden.

#CrossMind Comment:

Når ordet content bruges i reklamebranchen dækker det over, hvilket indhold f.eks. en brochure, et website, et nyhedsbrev mv. skal indeholde.

- et link til eksempler med content…

Content Management System (CMS)

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Content Management System (CMS) er i bureau verdenen oftest lig med Web Content Management, som giver mulighed for, at redigere i online indhold på kundens hjemmeside eller intranet.

CMS udvikles i bl.a. Umbraco, Wordpress, Typo 3, Drupal mv. hvor programmeringen laves bla. i Razor, ASP, .NET, PHP, Java, Perl eller Python.

Indholdet kan redigeres via webbrowser, som f.eks. Google Chrome, Safari, Internet Explorer, Mozilla Firefox eller Opera. Det er forholdsvist enkelt at vedligeholde hjemmesider lavet i CMS.

#CrossMind Comment:

Redigerbart og brugervenligt system, til at opbygge hjemmesider i, så kunder selv kan holde deres websites vedlige. Vi har en svaghed for Umbraco, da løsningen er skalerbar og brugervenlig.

- et link til CMS sites…

Content Marketing

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Content Marketing eller indholdsmarkedsføring består i at udvikle indhold der har værdi for brugerne og få disse brugere til at dele indholdet til andre potentielle kunder. Ved at indholdet bliver delt og linket tilbage til virksomhedens hjemmeside, forbedrer det virksomhedens eksisterende placering i Google.

#CrossMind Comment:

Vi bruger det f.eks. til kundemagasiner, nyhedsbreve, websites og interaktive online begivenheder.

- et link til eksempler på Content Marketing…

Copyright

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Copyright eller ophavsret inden for reklameverdenen, er en beskyttelsesret, som giver bureauer der frembringer kreative forme, ideér og mønstre, ret til at disponere over disse.

Beskyttede værker:

§ 1. Den, som frembringer et litterært eller kunstnerisk værk, har ophavsret til værket, hvad enten dette fremtræder som en i skrift eller tale udtrykt skønlitterær eller faglitterær fremstilling, som musikværk eller sceneværk, som filmværk eller fotografisk værk, som værk af billedkunst, bygningskunst eller brugskunst, eller det er kommet til udtryk på anden måde.

§ 2. Kort samt tegninger og andre i grafisk eller plastisk form udførte værker af beskrivende art henregnes til litterære værker.

§ 3. Værker i form af edb-programmer henregnes til litterære værker.

#CrossMind Comment:

Vi sørger for, at eventuelle logoer/navne bliver beskyttet, så kunden ikke selv behøver at skulle sætte sig ind i de forskellige regler.

- et link til vores betingelser…

Corporate Identity

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Corporate Identity er det samlede "billede" af et firma eller en virksomhed der tegner sig i hovederne på forskellige målgrupper, som f.eks. kunder, investorer og medarbejdere.
Corporate identity kan give noget af svaret på spørgsmålet om "hvem er vi?" Og "hvordan ser vi ud?"

Grafisk drejer det sig om, at virksomhedens logo og designlinje samles i et sæt retningslinjer. Disse retningslinjer danner rammerne for al kommunikation og markedsføring mht. farvepaletter, typografiske skrifttyper, layout m.m.

#CrossMind Comment:

Bliver ofte samlet i en brand guide. Vi hjælper med at udarbejde denne, så der er en rød tråd i virksomhedens udtryk og måden hvorpå virksomheden fremstår - både internt og eksternt. Har en virksomhed allerede en brand guide, sørger vi for at overholde de foreskrevne regler for den pågældende virksomhed.

- et link til mere…

Corporate Social Responsibility (CSR)

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Corporate Social Responsibility (CSR) er betegnelsen for virksomhedernes sociale og miljømæssige ansvar. Grundlæggende handler CSR om at virksomheder handler lokalt, globalt og samfundsmæssigt ansvarligt, for eksempel ved at tage hensyn til menneskerettigheder, sociale vilkår, arbejdsforhold, miljø, klima etc.

#CrossMind Comment:

CSR kan f.eks. være at en virksomhed benytter FSC-certificeret papir i deres tryksager, er Svanemærket ol. Generelt synes vi, at man skal opføre sige ordentligt og holde sig inden for gældende lovgivning - vi bestræber os på, at behandle andre og hinanden godt.
Mange virksomheder bruger FN's 17 verdensmål som pejlemærke.

- et link til mere…

CRM

Sidst opdateret: 12. juli 2019

CRM (Customer Relationship Management) kan oversættes til kunderelationsstyring. Det er et system der indeholder information om relationer og transaktioner vedr. virksomhedens kunder.

#CrossMind Comment:

Vigtigheden af at have styr på sine kunder, kommer formentligt ikke bag på nogen - men at vi kan hjælpe med opsamling af information til en virksomheds CRM system, er muligvis ikke kendt af alle…!?

- et link til en CRM snak…

CrossMind

Sidst opdateret: 12. juli 2019

En professionel tilstand i hjernen, hvor den højre hjernehalvdel (den
kreative) og den venstre hjernehalvdel (den strategiske) arbejder optimalt sammen.

#CrossMind Comment:

Det er godt nok vores egen fortolkning af ordet, men det er måden vi arbejder på! Idéen og den kreative eksekvering skal være stærk og strategien skal være på plads, ellers kommer konceptet ikke til at hænge sammen, og man risikerer, at spilde store dele af sit marketingbudget!

- et link til os…

Customer Relationship Marketing

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Customer Relationship Marketing (CRM) er at bruge marketing aktiviteter til at etablere, udvikle og vedligeholde succesrige og langvarige kunderelationer.

#CrossMind Comment:

CRM kræver ofte planlægning, uddannelse af medarbejdere, markedsføring, Public Relations (PR), direct marketing, kundeevents og meget mere. Er det på plads, kan CRM være yderst effektivt.

- et link til vores tilgang…

d

Den Gyldne Cirkel

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Den Gyldne Cirkel er en enkel model opfundet af Simon Sinek. Den handler i bund og grund om, at kommunikere indefra og ud. Modellen er bygget op af tre cirker inde i hinanden. Den inderste cirkel hedder "hvorfor", uden om den har vi "hvordan" og yderst har vi "hvad". Virksomheden skal først og fremmest tage fat i "hvorfor": hvorfor dette produkt skal fremstilles. Herved vil forbrugerne mærke passionen for produktet og de vil være mere tilbøjelige til at stole på virksomheden og herved købe produkterne.

#CrossMind Comment:

Vi arbejder ofte ud fra den Gyldne Cirkel, når vi går i gang med et kundesamarbejde.
Vores egen CrossMind Circle er inspireret af The Golden Circle - og START WITH WHY.

- et link til vores cirkel…

Den røde tråd

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Den røde tråd er den idé, tone-of-voice eller grundtanke, der knytter en helheds enkelte dele sammen.

#CrossMind Comment:

En af vores vigtigste opgaver er at opnå synergi i vores kunders markedssfærer, så de herved får optimalt udbytte af deres marketingbudget.

- et link til "rød tråd" eksempler…

Dialogmarkedsføring

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Dialogmarkedsføring er når virksomheden/bureauet skal etablere en dialog, en kontakt med den enkelte kunde der gør, at man kan følge med i kundens skiftende behov og ønsker og herefter tilpasse budskaber og produkter efter disse.

#CrossMind Comment:

Ved at bruge dialogmarkedsføring skaber virksomheden/bureauet større loyalitet blandt kunder. Her skal man huske, at man er udstyret med én mund og to øre :o)

- et link til dialog…

Direct mail

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Direct mail bruges til at promovere produkter/virksomheder/brands ved at udsende nyhedsbreve, annoncer, konkurrencer osv., målrettet til en bestemt målgruppe eller segment.

#CrossMind Comment:

Kort sagt er direct mail en mere personlig måde at markedsføre på, da det skaber en én-til-én kommunikation mellem virksomheder/brands og deres kunder.

- et link "direkte" til mere…

Direct marketing

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Direct marketing er markedsføring der er målrettet til en specifik målgruppe, potentielle eller eksisterende kunder.

Medier der med fordel kan benyttes til direct marketing er direct mail, online-shopping, telemarketing, sms eller mms.

#CrossMind Comment:

En personlig måde at markedsføre sig på, der henvender sig direkte til kunden.

- et link "direkte" til mere…

Domæne

Sidst opdateret: 12. juli 2019

Et domæne er din adresse/identitet på internettet. CrossMind Reklamebureau's domæne er f.eks.: crossmind.dk.
Udover .dk domænet, der administreres af DK Hostmaster, findes der et hav af nationale og alternative domæner som fx: .com, .eu, .net, .ninja osv.

#CrossMind Comment:

Vi hjælper dig gerne med, at sikre dig dit kommende eller nuværende domæne samt evt. undersøge om et domæne er ledigt.

- et link til tjek af .dk domæner…

DTP

Sidst opdateret: 13. juli 2019

DTP står for Desktop Publishing og omhandler kombinationen og opsætningen af tekst og billede på et dokument; det giver dig mulighed for at have mere kontrol over design, layout og typografi.

DTP-programmer man kan benytte er f.eks.: Adobe InDesign, Adobe PageMaker, Corel Suite og Microsoft Publisher.

#CrossMind Comment:

Vi bruger DTP (Adobe InDesign) hver gang vi opsætter en tryksag og online dokumenter.

- et link til vores DTP team…

Dummy

Sidst opdateret: 13. juli 2019

En dummy svarer til en foreløbig erstatning for noget andet. F.eks. kan et bureau lave en dummy af f.eks. en annonce, med prøvebilleder og tekst, så kunden kan se layoutet på annoncen. Hvis kunden godkender annoncen, går bureauet videre med at rentegne, altså at lave annoncen med de korrekte billeder og færdig tekst.

#CrossMind Comment:

Vi laver som regel en dummy, som en del af præsentationen ved et oplæg.

- et link til vores tilgang…

e

Eksekvering

Sidst opdateret: 13. juli 2019

Eksekvering er at gennemføre et projekt eller idé i praksis.

Når man udvikler en idé kan man hurtigt lade kreativiteten flyde. Men for at udføre idéen kræver det også, at den mere strukturerede side af én selv kommer i spil, således der kan laves en handlingsplan for idéen, så den kan eksekveres.

#CrossMind Comment:

Vi følger projektet fra start til slut, så alle deadlines og budget bliver overholdt - og eksekverer på div. platforme, tilpasset målgruppe og mål.

- et link til eksekvering…

Elevatortale

Sidst opdateret: 13. juli 2019

En elevatortale er en kort tale om dig selv, dine kompetencer og ambitioner. Det hedder en elevatortale, da talen ikke må være længere end det tager en elevator at komme fra nederste sal til øverste (45-90 sekunder).

#CrossMind Comment:

Det siges at "hvis man ikke kan forklare noget simpelt - så forstår man det ikke godt nok!" Det samme gælder i princippet for dit produkt eller din virksomhed.

vores elevatortale:

"DING"

CrossMind Reklamebureau er centralt placeret i hjertet af Vejle. Vi er 10 ansatte, jævnt fordelt mht til alder og køn. Og tilsammen råder vi over kompetencer indenfor strategi, idé- og konceptudvikling, tekst, samt digital- og grafisk kommunikation.
Derudover har vi et netværk af samarbejdspartnere, som vi trækker på, når der er opgaver der kræver det - det gælder freelance grafiker, fotografer, oversættere, programmører m.fl. - alt efter hvem der passer til opgaven! Men det er sjældent noget man som kunde bemærker, da det gerne sker som en integreret del af løsningen, og under vores styring og ansvar.

Vores overordnede kerneydelse er:
- at skabe kommunikation via stærke kreative koncepter og relevant content, der er tro mod den enkelte virksomheds strategi og værdisæt.

Vi har en bred kundeportefolie fordelt på store samt små og mellemstore virksomheder indenfor industri, energi, detail, service, uddannelse og videnstung markedsføring.
Vi oplever det som en klar fordel, at have kunder fordelt på flere brancher, da en bred målgruppe indsigt og stor tværfaglig viden ofte giver de gode og overraskende løsninger.
Mange bureauer går efter at blive "eksperter" indenfor et bestemt område - for pludselig at opdage, at de løsninger man leverer bliver skåret over samme læst og efterhånden kommer til at mangle kant i forhold til konkurrenterne.
Den situation vil vi gerne undgå at både vi og vores kunder havner i.

Geografisk er vores kunder fordelt over hele Danmark. Vi har kunder i bl.a. Vejle, Kolding, Esbjerg, Sønderborg, Randers, Aarhus, Aalborg, Odense og København.

Af non-profit aktiviteter kan nævnes at vi hjælper bl.a. Unge mod kræft under Kræftens bekæmpelse, Vejle Håndbold Klub m.fl.

For os er balance et meget rammende ord! Vi har som sagt en god fordeling af køn og alder på bureauet. Vores kunder er pænt fordelt geografisk. Vi har en jævn fordeling af kunder indenfor forskellige segmenter - samt en god fordeling af mindre og store kunder med forskellige behov.

Balancen mellem online og offline eksekvering er hos os også nogenlunde ligeligt fordelt, hvilket giver nogle klarer fordele, når vi planlægger cross media aktiviteter vedr. et kampagneforløb eller anden form for marketingsaktivitet!

For vil man som virksomhed virkelig ind under huden på sine kunder kræver det, at man rammer dem på forskellige udvalgte platforme og helst i et koordineret forløb, så man opnår den optimale synergi af indsatsen - og hvis man samtidig har det reklamebureau, der har udviklet idé og koncept til, at gennemfører aktiviteterne, så er man sikker på at den røde tråd bliver bevaret gennem hele forløbet.

Af offline aktiviteter laver vi bl.a.: brochure, salgs- og imageannoncer, flyers, pressemeddelelser, messestande, events - samt produkt, reklame og profilfilm.

Af online aktiviteter laver vi bl.a.: App's, digitale nyhedsbreve, Google Adwords kampagner, hjemmesider og webshops med integration til div. sociale medier, som Facebook, LinkedIn, Instagram osv.

"DING"

- et link til mere…

Emotional Selling Proposition

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Emotional Selling Proposition (ESP) er et budskab der spiller på følelser eller holdninger. Med et ESP kommunikerer man en bestemt holdning til f.eks. miljø, kreativitet, dyrevelfærd, sikkerhed osv.

Når et brand/virksomhed har et ESP, der eksempelvis forholder sig til forbedring af miljøet, kan kunder tiltrækkes til netop dette brand/virksomhed, fordi ved køb af produkter/ydelser herfra, får man en følelse af, at man er med til at forbedre miljøet selv. 

#CrossMind Comment:

Alt efter kunde, målgruppe og opgave, benytter vi os af ESP som værktøj.

- et link til vores arbejde…

Employer branding

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Employer branding er nært knyttet til traditionel branding, dog er det tænkt til internt brug, og er målrettet til at brande virksomheden som arbejdsplads. Ligesom med traditionel branding er der tale om en strategisk disciplin, som handler om at tiltrække arbejdskraft og gøre virksomheden attraktiv som arbejdsplads.

#CrossMind Comment:

For os handler employer branding ikke blot om tiltrækning af arbejdskraft, men kan også være et stærkt redskab til at styrke det interne sammenhold i en vidtspredt organisation. Ydermere, selvom indsatsen er målrettet medarbejdere, kan employer branding strategien stadig spille stærkt op med den eksisterende brandingstrategi, således at de to strategier understøtter hinanden, og gensidigt forstærker virksomhedens brand udadtil og indadtil.

Indledningen til employer branding strategien, kan også udnyttes til at undersøge hvilken kultur arbejdspladsen har på nuværende tidspunkt, og fastslå om man ønsker at påvirke denne kultur i den ene eller anden retning, alt efter ens forretningsstrategi og fremtidige målsætninger.

- et link til vores egen målgruppe…

Etos

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Etos er en appelform og omhandler afsenderens troværdighed. Der skal være tillid til afsenderen for at modtageren tror på budskabet.

#CrossMind Comment:

Alt hvad vi laver skal kunne vække troværdighed hos vores kunders målgrupper. Troværdighed er også en hjørnesten i CrossMind's forhold til vores kunder og samarbejdspartnere.

- et link til metodik…

f

Facebook

Sidst opdateret: 10. juli 2019

FaceBook er et socialt medie, der oprindeligt mest blev brugt af privatpersoner. Men efterhånden er der flere og flere brands/virksomheder, der vælger at bruge FaceBook som en platform til at markedsføre på. Her opretter de sider, hvor private personer kan gå ind og "synes godt om" og derved kan de kommunikere med brandet/virksomheden, deltage i konkurrencer som brandet/virksomheden uploader osv.

#CrossMind Comment:

FaceBook er en måde at skabe en dialog mellem brand/virksomhed og forbrugeren. Inden man som virksomhed går i gang med Facebook, bør man have en plan for, hvordan man vil holde mediet opdateret og hvem der skal stå for denne opgave. Det er også vigtigt, at have en strategi for, hvordan man skal reagere hvis nogen poster kritiske indlæg - eller man er uheldig og havner i en shit storm.

- et link til vores Facebook side…

First shot

Sidst opdateret: 14. juli 2019

First shot er det første udkast til kunden.

#CrossMind Comment:

For ikke at spilde hinandens tid, kan der med fordel laves et first shot. Hvis en kunde har en konkret udfordring, gives der en briefing, og vi udarbejder et first shot, bestående af skitser, layout og et par budskaber - det giver en tydelig indikation af, om vi er det rette bureau til opgaven.

- et link til et "first shot"…

Flash

Sidst opdateret: 10. juli 2019

Flash er et program (Adobe) der bruges til at kombinere grafik, animationer, video og lyd på hjemmesider. Man kan både benytte Flash til at tegne, animere, kode spil og lave hele hjemmesider (dette gøres sjældent). For at kunne se Flash elementer skal man have installeret Flash Player på sin computer.

#CrossMind Comment:

Hos os er Flash i dag, stort set erstattet java-script, HTML5 samt intregering af video via Vimeo eller YouTube.

- et link til vores YouTube…

FMCG

Sidst opdateret: 14. juli 2019

FMCG står for Fast Moving Consumer Goods. Det er produkter der er relativt billige og sælges hurtigt som f.eks. mælk, toiletpapir mv. Det er produkter der sælges i store mængder til detaillister og grossister.

#CrossMind Comment:

Her vil vi anbefale at benytte sig af en kortsigtet markedsføring som f.eks. tilbudsaviser, nyhedsbreve mm.

- et link til mere…

Forventning

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Forventning er en antagelse om hvad og/eller hvordan noget vil ske.

#CrossMind Comment:

Noget af det vi ligger meget vægt på er afstemning af forventninger med kunden i forhold til budget, ROI, service, pris, kvalitet, afkast og den enkelte kundes udgangspunkt. Det er et spørgsmål om at møde kunden, dér hvor kunden er.

- et link til at mødes…

Framing

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Uanset hvilken form framing har, griber den dybt ind i vores tankemønstre, holdninger og adfærd. Det har en lang række videnskabelige forsøg vist gennem de seneste 25 år. Man kan forstå framing som et filter, der highlighter nogle dele af virkeligheden, mens andre dele mørklægges. Når man taler om en given sag, vil den framing, man bruger, derfor være styrende for, hvilke idéer og billeder der dukker op på tilhørernes nethinder. Det betyder kort sagt, at der altid vil være særlige værdier og holdninger indlejret i sproget, og at framing derfor er en grundlæggende præmis – en fast bestanddel – af enhver diskussion. Og selvom den ofte forbliver ubevidst for både modtager og afsender, er dens indflydelse ikke til at komme udenom.

#CrossMind Comment:

Framing bruges lidt uskyldigt i markedsførings sammenhæng til at sælge et produkt eller en ydelse - men framing bruges desværre også af magthavere, der ønsker at fremstille en bestemt virkelighed for deres befolkning/vælgere.

- et link til vores markedsførings framing…

Franchise

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Det kan kort forklares som et samarbejde mellem selvstændige parter om at markedsføre, distribuere og sælge varer, efter en anden virksomheds færdigudviklede produkt/service-koncept og markedsføringsidé.

#CrossMind Comment:

Franchise er udbredt, og den største på verdensplan er formentlig McDonalds.

- et link til McDonalds…

Freelance

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Freelance er en ansættelsesform, hvor man er selvstændig og arbejder ved forskellige bureauer/virksomheder/privatpersoner. Når man er freelancer bliver man ansat til bestemte opgaver og er uafhængig af virksomhedens normer.

#CrossMind Comment:

I reklamebranchen gør man tit brug af freelance fotografer og journalister. Vi har faste freelancer tilknyttet CrossMind, da det er vigtigt for os, at vores samarbejdspartnere kender vores bureau og værdier godt.

- et link til vores tilgang…

Frontend

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Frontend er et udtryk, der karakteriserer et program eller et websites grænseflader og tjenester. "Frontend" er typisk tilegnet brugeren og giver mulighed for, at interagere med programmet eller websitet.

#CrossMind Comment:

Her er kodeordene for os: design, usability og informationsstruktur! Samt løbende at evaluere på antallet af brugere og deres adfærd.

- et link til frontend løsninger…

Full service

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Full Service betyder, at der bliver tilbudt en komplet vifte af tjenester inden for reklame og markedsføring.

#CrossMind Comment:

Fordelen ved at være et full service bureau, er at det giver et optimalt kendskab til kunden og dens målgruppe. Man undgår misforståelser, når der er færre aktører på de forskellige platforme og der opnås en optimal og ensartet kommunikation.

- et link til mere…

g

Gameplan

Sidst opdateret: 14. juli 2019

En "Gameplan" er en gennemtænkt strategi for at opnå et mål i marketing- og forretningsmæssige anliggender.

#CrossMind Comment:

Vi laver en plan, der beskriver vejen fra idé til handling - fra delmål til slutmål.

- et link til mere…

GDPR

Sidst opdateret: 31. juli 2019

GDPR er en forkortelse for general data protection regulation. 

Det er en reform besluttet af EU til beskyttelse af persondata. 

#CrossMind Comment:

Hos CrossMind følger vi selvfølgelig reglerne indenfor GDPR, og rådgiver også vores kunder omkring det. 

Læs mere om EU´s databeskyttelses regler her

Grundfarve (primær farve)

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Grundfarve (primær farve) vælges ved at alle andre farver kan dannes ved indbyrdes blanding af primærfarverne. Ved f.eks. blanding af malefarver bruges gul, blå og rød.

#CrossMind Comment:

Herings Opponent farveteori er baseret på seks grundfarver: hvid, sort, rød, blå, gul og grøn.

- et link til farvebrug…

Guerilla marketing

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Guerilla marketing er en markedsføringsmetode, hvor man med få penge får skabt opmærksomhed omkring sit brand/virksomhed/produkt. Ved guerilla marketing handler det om at lave noget anderledes, f.eks. pop-up events, hvor man starter en event et uforudsigeligt sted, der er interaktiv og involverer publikummet/potentielle kunder aktivt.

#CrossMind Comment:

Målet med guerilla marketing er at få skabt en viral effekt, så publikummet fortæller videre om eventen og derved brandet/virksomheden/produktet, til familie og venner og på den måde sprede budskabet om dem.

- et link til guerilla platform…

Gør-det-selv

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Gør-det-selv vil sige, at man gør noget selv frem for at få professionel hjælp til at udføre opgaverne.

#CrossMind Comment:

Det er sjældent, at gør-det-selv markedsføring, gør noget godt for ens brand. Virker din markedsføring amatøragtig, har det en smittende effekt på opfattelsen af dit produkt og din virksomhed! Ofte spare man penge på kort sigt, og taber i det lange løb ved gør-det-selv markedsføring.

- et link til en professionel tilgang…

 

h

Hashtag (#)

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Hashtag er et udtryk der angives med symbolet # og derefter efterfulgt af et ord, eks: #CrossMind. Det bliver brugt på sociale medier som Twitter, Instagram m.fl. for at gøre ordet søgbart for andre.

#CrossMind Comment:

Hashtag bliver også kaldet havelåge. Oprindeligt hed det et "nummer tegn" og vi har brugt tegnet på bl.a. vores visitkor i forbindelse med vores mobilnumre siden 2004.

- et link til mere #crossmind…

Hint

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Et hint er en indirekte vejledning, der kan hjælpe en til at finde en løsning.

#CrossMind Comment:

Hvis du ønsker et godt reklamebureau, så skal du prøve CrossMind - dette er blot et lille hint!

- et link…

Hosting

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Hosting er en service, der tillader virksomheder og privatpersoner at have et website og en mail på internettet.

#CrossMind Comment:

Vi er Reseller hos CURANET, der er den største udbyder i Danmark til professionelle løsninger. Vi leverer sammen med CURANET den hosting løsning, der opfylder de krav kunden har brug for.

- et link til hostet løsninger…

Hygiejnefaktor

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Hygiejnefaktor er en del af den indre/ydre motivationsteori skabt af Frederick Herzberg.

Hygiejnefaktorer er ting man som kunde forventer eksisterer hos en virksomhed - faktorerne er ikke motiverende eller giver positiv tilfredsstillelse, det er ting der bliver taget for givet, indtil de ikke er der mere, hvor det så vil skabe utilfredshed.

#CrossMind Comment:

Hos os er det vigtigt at vi har glade kunder, og en forudsætning for det er, at de basale ting er på plads!

- et link til vores tilgang…

i

Idegrundlag

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Idegrundlaget er virksomhedens budskab om, hvad virksomheden skal drives på, hvad den skal kunne. Man kan også kalde det virksomhedens mission.

#CrossMind Comment:

Vi hjælper med at sætte ord på kundens mission/idégrundlag.

- et link til vores tiilgang…

Image

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Imagemarkedsføring er markedsføring, der omhandler virksomheden/brandet og giver et billede af hvem de er. Image-markedsføring er meget selvfokuseret og kan tit virke uinteressant for slutforbrugeren. Derfor bliver det ikke brugt så ofte mere.

Image betyder også "billede".

#CrossMind Comment:

Det er vigtigt for en virksomhed med et godt image - altså måden hvorpå omverdenen ser på virksomheden - positivt eller negativ.

Vi gør brug af image-markedsføring, hvis dette er relevant for vores kunde.

- et link til vores kunder…

Impact

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Impact er et brancheudtryk for effekt. Man bruger det i forbindelse med en visning af en kampagne til en udvalgt målgruppe, for at se hvilken effekt kampagnen har på dem. Det bruger man så til at vurdere om kampagnen vil kunne blive en succes.

#CrossMind Comment:

Vi har værktøjerne til at måle om f.eks. en nyhedsbrevskampagne har givet udbytte for vores kunde i form af besøg/interesse.

- et link til mere om CrossCloud…

Inbound Marketing

Sidst opdateret: 13. juli 2022

Inbound marketing er betegnelsen for en særlig metodik inden for markedsføring, hvor virksomheder tiltrækker nye kunder gennem brug af Content Marketing, automatisering af processer koblet med systematisk digital distribution.

#CrossMind Comment:

Inbound marketing fokuserer på at tiltrække kunder gennem oplysende og relevant indhold og skabe værdi i hvert enkelt led af kunderejsen. Vi tiltrækker altså vores kunder til os ved at være relevante og interessante, og det automatiseres så det er nemt for dig som virksomhed. 

Vi giver gerne en kop kaffe hvis du vil høre mere

Industriel markedsføring

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Industriel markedsføring er et udtryk for business-to-business-markedsføring på det industrielle marked. Med udgangspunkt i den industrielle købsadfærd, er der udviklet en række modeller og metoder til segmentering af det industrielle marked, som benyttes i industrielmarkedsføring.

#CrossMind Comment:

Vi er stærke inden for industrielmarkedsføring, da vi har mange kunder indenfor industrien, og har en unik praktisk forståelse!

- et link til vores kunder…

In-house

Sidst opdateret: 10. juli 2019

Mange større virksomheder har deres egen grafiske in-house afdeling. Her opdateres virksomhedens website, SoMe platforme, produktblade, kataloger mv.

#CrossMind Comment:

Ofte udarbejder vi et overordnet koncept, eller skabeloner til f.eks. annoncer, løsblade mv. som afdelingen efterfølgende kan tilpasse/redigere i deres in-house afdeling.

- et link til vores tilgang…

Innovation

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Innovation betyder nytænkning. Enten ved at introducere et helt nyt produkt eller at forbedre et eksisterende.

#CrossMind Comment:

Vi lever af, at tænke nyt. "Thinking is our business…" og vi sparrer meget gerne på produktet kontra markedet - "We want to impress - all the way…"!!!

- et link til vores tilgang…

Instagram

Sidst opdateret: 13. juli 2022

Instagram er en onlinebaseret fotodelings- og social netværkstjeneste, der gør det muligt for brugerne at tage et billede, anvende et digitalt filter til deling, samt dele det på en række sociale medier herunder instagrams egen kanal. 

Instagram ejes idag af Facebook. 

#CrossMind Comment:

Instagram er en meget brugt markedsføringskanal indenfor nogle brancher. Bloggere og influencers er stjerner her. Vi tager gerne en snak om det er god kanal for din virksomhed.

Spørg os 

Integritet

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Integritet er evnen til at handle ærligt og redeligt i overensstemmelse med sine egne moralske principper.

#CrossMind Comment:

Integritet er måske ikke et decideret markedsføringsord, men det er et ord/begreb der fylder meget hos os!

- et link til den integritet ansvarlige…

Interessent

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Interessenter er personer eller institutioner der er med til at virksomheder kan køre rundt, såsom kunder, leverandører eller medarbejdere. Interessenter for et reklamebureau er f.eks. kunder der køber deres ydelser. Uden dem vil reklamebureauet ikke eksistere.

#CrossMind Comment:

Det er vigtigt, at en virksomhed har styr på sine interessenter, hvem de er, hvor store de er mv.
CrossMind har blandt andet tilknyttet et Advisory Board.

- et link til Advisory Boraded…

Ironic Selling Proposition (ISP)

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Ironic Selling Proposition (ISP) er en anden variation af Emotional Selling Proposition (ESP). Her har budskabet en ironisk vinkel, der gør at budskabet bliver meget overdrevent og skaber humor i forhold til virksomheden/brandet/produktet.

Har man et sjovt eller let genkendeligt ISP kan det evt. skabe en viral effekt for virksomheden/brandet/produktet, fordi folk husker det og fortæller videre om det til venner og familie = reklame for virksomheden/brandet/produktet.

#CrossMind Comment:

Et godt eksempel på ISP er Jørgen fra Kims reklamerne.

- et link til KIMs…

j

jQuery

Sidst opdateret: 10. juli 2019

JQuery er et JavaScript bibliotek. Det er et kraftigt værktøj, der tilbyder en masse gode værktøjer til webudviklere.

#CrossMind Comment:

Vi bruger javaScript som en erstatning til Flash, da det er kompatibelt i forhold til iOS/android tablets og smartphones. Film afvikles ofte via Vimeo eller YouTube.

- et link til vores YouTube…

k

KISS

Sidst opdateret: 14. juli 2019

KISS er forkortelsen af Keep It Simple, Stupid (hold det enkelt, fjols) og er en huskeregel, når man udvikler kampagner, idéer og generelt sidder i en kreativ proces. Det er en god regel at have i baghovedet når man er i markedsføringsbranchen, så man ikke gør tingene for komplicerede, så de bliver uforståelige for kunderne.

#CrossMind Comment:

Det er vigtigt at fokusere på budskabet og ikke overkomplicere tingene.

- et link til vores seneste eksempler…

Kommunikator

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Kommunikatoren er personen der taler på vegne af en virksomhed/brand i en kampagne. I en kampagne for f.eks. et hotel kunne det være receptionisten, kokken eller hoteldirektøren. Når en virksomhed/brand skal vælge en kommunikator er det vigtigste, at den er relevant for kampagnen.

#CrossMind Comment:

Det kan være en god måde at reklamere på - især hvis kommunikatoren er karismatisk og har en stærk personlighed.

- et link til vores personligheder…

koncept

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Et koncept er en præcis beskrivelse af en idé til et produkt, markedsføring, en ydelse osv. Det er en forklaring i ord, billeder, prototyper m.m. omkring hvad man vil med sin idé og hvordan den skal fungere.

#CrossMind Comment:

Konceptudvikling er ikke bare en passion hos os - det er en kernekompetence!

- et link til mere…

konsument

Sidst opdateret: 14. juli 2019

En konsument er et andet udtryk for en forbruger.

#CrossMind Comment:

Det er personen der køber produktet/ydelsen og det er personen, som virksomheder/brands prøver at tiltrække med deres markedsføring.

- et link til mere…

Konvertering

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Konvertering er et andet ord for ændring. Konvertering er når en besøgende på et website ændrer sig fra at være en som bare bevæger sig rundt på websitet, til at blive en kunde der køber et produkt/ydelse på siden eller kontakter virksomheden for at høre mere.

#CrossMind Comment:

Konvertering er afgørende for om man får noget ud af den trafik der er på fx websitet.

- et link til bedre konvertering…

Kreativ

Sidst opdateret: 14. juli 2019

At være kreativ er evnen til at være god til at komme med nye og anderledes idéer, være kunstnerisk, produktiv og være åben over for nye ting. Det er en vigtig egenskab at have inden for markedsføringsbranchen. Når man bruger sin kreativitet finder man på de bedste idéer til at fremhæve en virksomhed/brand/produkt på den bedst mulige måde.

#CrossMind Comment:

Kreativitet er et af de fornemmeste værktøjer vi gør brug af. Det er vigtigt for os, at gøre brug af vores kreativitet for at skabe attention om vores kunders produkt(er). Kreativitet skal tjene et formål og den kreative platform skal være stærk, men må aldrig forplumre hovedbudskabet.

- et link til vores kreative…

Kunderejsen

Sidst opdateret: 30. juli 2019

Kunderejsen er en model der viser kundens rejse og kontakt med virksomheden. 

#CrossMind Comment:

Kunderejsen er et værktøj, der hjælper dig til at tage dine kunders briller på og se din virksomhed "udefra og ind”. På den måde får I fastlagt hvad jeres kunder oplever i alle de procestrin, der er forbundet med at være kunde hos jer. 
Hvor møder kunderne dig første gang? Er I nemme at handle med? Hvad sker der efter et salg? m.m.

Se mere her 

l

Landing page

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Landing page er betegnelsen for den hjemmeside virksomheden leder besøgende ind på ved hjælp af annonceringer.

#CrossMind Comment:

Vi hjælper dig med din Google Adwords kampagne. Fra annoncen på Google, bliver de interesserede guidet ind på din hjemmeside, hvor de "lander" på en forudbestemt og ofte til formålet udarbejdet landing page.

- et link til vores landing page…

Layout

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Et layout er måden de forskellige elementer i en kampagne, annonce osv. er sat op på. På layoutet kan man se hvilken typografi der tænkes anvendt, hvor store billederne skal være og hvor de skal sidde i forhold til tekst osv.

#CrossMind Comment:

Der findes stort set ikke en opgave, der ikke starter med en skitse og et layout. Især ved nye koncepter, har blyanten brug for, at kunne "tumle" hen over papiret.

- et link til et layout…

Lemmingeeffekten

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Lemmingeeffekten sker når en gruppe mennesker følger strømmen og gør det samme som andre. Hvis de falder, falder gruppen af følgere også.

#CrossMind Comment:

Vi prøver konstant at bruge vores erfaring, faglighed og sunde fornuft for at undgå, at blive et af de bureauer, der følger med strømmen i blinde - og altså kun hvis det giver mening.

- et link til at undgå lemmingeeffekten…

LinkedIn

Sidst opdateret: 10. juli 2019

LinkedIn er et socialt medie, der i modsætning til FaceBook, henvender sig primært til erhvervslivet. På LinkedIn kan man oprette en profil og have muligheden for at opbygge et professionelt netværk og få relevante kontakter inden for sin branche. Udover det har man også mulighed for at brande sig selv og uploade sit CV, så man øger chancen for at blive headhuntet eller modtage erhvervsmæssige henvendelser, der kan fremme ens karriere.

#CrossMind Comment:

CrossMind samt alle medarbejdere er på LinkedIn. Det er et godt værktøj til networking og holde alle døre åbne, og sine elektroniske visitkort opdateret. Som virksomhed er det et must, at have en company page på LinkedIn!

- et link til vores company page…

Lix

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Lix står for læsbarhedsindex og bruges til at gøre sværhedsgraden for en tekst til en målbar størrelse. Hvis en tekst består af lange sætninger og mange ord med mere end 5 bogstaver, har den et højt lixtal og er sværere at læse. Hvis en tekst har det modsatte, altså korte sætninger og mange ord under 5 bogstaver, har den et lavt lixtal og er meget letlæselig.

#CrossMind Comment:

Lixtallet er værd at tænke på, når man skriver en tekst til en bestemt målgruppe, så man er sikker på at teksten er overskuelig at læse for netop dem.

- et link til et website med et højt lix tal…

Logo

Sidst opdateret: 10. juli 2019

Et logo er et grafisk mærke der skal skabe genkendelse hos virksomhedens kunder.

#CrossMind Comment:

Et logo er selvfølgelig utrolig vigtigt - logoet fortæller og signalerer en masse om virksomheden, produktet eller organisationen, og hænger sammen med deres værdier. Det er i hvert fald udgangspunktet, når vi designer og udformer et logo.

- et link til grafisk identitet…

Logos

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Logos er en appelform der handler om at appellerer til fornuften. Alle former for fakta støtter logos.

#CrossMind Comment:

Logos er den ene af de tre appelformer "etos, logos, patos" Beskrevet allerede for 2500 år siden af Aristoteles i sit værk Retorik.
Fakta er selvfølgelig altid godt, hvis de understøtter missionen.

- et link til logos løsninger…

Loyalitet

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Loyalitet er f.eks. når man holder hvad man lover over for sin arbejdsplads eller familie, men man kan også være loyal overfor et produkt, brand eller virksomhed. Det vil sige, at man bliver ved med at købe de samme produkter, det samme brand eller ydelser fra den samme virksomhed, selvom man bliver påvirket af markedsføring for andre brands/virksomheder.

#CrossMind Comment:

Loyale kunder er guld værd for et brand/virksomhed, da de højest sandsynligt bliver ved med at anbefale dem til andre potentielle kunder, og ikke mindst selv forbliver kunder. Vi gør os umage for, at bevare vores kunder længst muligt med en klar strategi: We want to impress - all the way…

- et link til loyale kunder…

m

Markedsføring

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Markedsføring er hvad et brand/virksomhed gør for at promovere sit produkt, ydelse eller sig selv.

#CrossMind Comment:

Markedsføring indeholder mange forskellige aktiviteter som: markedsundersøgelser, produktudvikling, prisfastsættelse, distribution, reklamer, PR, tryksager, merchandise, kampagner og meget andet.

- et link til vores tilgang…

Markedsføringsloven

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Markedsføringsloven indeholder generelt et forbud mod at foretage handlinger, der strider mod god markedsføringsskik.

Loven er de erhvervsdrivendes færdselslov, der foreskriver at man vedholder god skik, samt der ikke anvendes mangelfulde eller vildledende oplysninger. Loven omhandler også en række bestemmelser om skjult reklame, spam, børn og unge, kreditkøb, gebyrer mv.

#CrossMind Comment:

Vi gør vores bedste for altid, at overholde markedføringsloven - er der tvivlsspørgsmål, søger vi juridisk bistand hos bureauets faste advokat, der er specialist på området.

- et link til retningslinjer…

Markedsorientering

Sidst opdateret: 14. juli 2019

At være markedsorienteret vil sige at virksomheden/brandet fokuserer deres markedsføring på kundernes ønsker og behov i stedet for selve produktet.

#CrossMind Comment:

Man bør fokusere på, hvad kunden vil bruge produktet/ydelsen til, i stedet for at fokusere på de faktuelle oplysninger omkring produktet/ydelsen - what's in it for me…!?

- et link til vores tilgang…

Me too

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Me too strategien er en strategi, som virksomheder/brands vælger at bruge, når de vil være markedsfølger inden for deres segment.

At være markedsfølger vil sige at de producerer produkter/ydelser/salgsargumenter, der er magen til markedslederens, i stedet for at udfordre den og skille sig ud.

#CrossMind Comment:

Der findes virksomheder, der har held med en me too strategi - men oftest anbefaler vi, at man oparbejder sin egen kommunikationsplatform.

- et link til vores tilgang…

Medie

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Medie er et ord der bl.a. bruges om TV, radio, aviser, print mv. der bringer informationer ud til målgruppen.

#CrossMind Comment:

Medievalg er vigtigt. Nogen fristes til at vælge nye spændende medier, men inden man udvælger et medie, skal man sikre sig, at mediet rammer målgruppen bedst - og evt. indgår som en del af et medie mix.

- et link til forskellige medier…

Medie mix

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Medie mix'et er en kombination af de forskellige annonceringskanaler (f.eks. radio, tv, print m.v.), hvorigennem en virksomhed kommunikerer med sine kunder med henblik på at opfylde salgsmålene for en kampagne eller som skitseret i markedsføringsplanen.

#CrossMind Comment:

Det er vigtigt, at sammensætte det optimale medie mix. Afhængig af hvilken målgruppe man gerne vil ramme, så er der flere annonceringsmuligheder. Det er vores opgave at finde nøglen til hvilken kombination af medier, der vil levere jeres budskab til jeres målgruppe(r) mest effektivt. Og efterfølgende sammensætte medieplanen.

- et link til mere…

Medieplan

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Plan der identificerer de mediekanaler, der anvendes i en reklamekampagne, og specificerer indryknings- eller broadcast datoer, placeringer og varighed i kampagneperioden.

#CrossMind Comment:

Ud fra det fastsatte medie mix, udarbejder vi en detaljeret medieplan ud fra det aftalte mediebudget, der giver kunden et godt overblik over hvor, hvornår og hvor længe der f.eks. kører TV-reklamer for produktet/virksomheden.

- et link til din egen medieplan…

Mission

Sidst opdateret: 14. juli 2019

En virksomheds mission udtrykker hvorfor virksomheden eksisterer og hvad den gerne vil opnå. Mission er det samme som idégrundlag.

#CrossMind Comment:

Vi hjælper med at sætte ord på kundens mission/idégrundlag - hvilket er vigtigt, da dette er hjørnestenen i virksomhedens kommunikation - både internt og eksternt.

- et link til vores tilgang…

Målgruppe

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Målgruppen er den gruppe af mennesker, som man forventer at kunne hverve som kunder til et bestemt produkt/holdning m.v.

#CrossMind Comment:

Målgruppen er det vigtigste element. Jo mere vi ved om den givne målgruppe, jo bedre kan vi ramme dem, med vores budskab, gennem diverse medier. Derfor gør vi en dyd ud af at definere og forstå målgruppen.

- et link til grundlaget for bred målgruppe indsigt…

n

Need-to-know

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Når man skal eksekvere en kampagne med brug af direct marketing, skelner man mellem de oplysninger der er nødvendige at have, for at gennemføre kampagnen og dem der ikke er vigtige. Need-to-know oplysninger, som f.eks. navn, adresse, mail osv. er nødvendige at have om forbrugeren til direct-marketing.

#CrossMind Comment:

Vi skelner generelt mellem need-to-know og nice-to-know. Man oplever ofte, at f.eks. en annonce, bliver "tapetseret" til med budskaber, hvilket får de vigtige budskaber til, at drukne i mængden - dette undgår man, ved at sortere efter denne model.

- et link til annoncer…

No cure no pay

Sidst opdateret: 14. juli 2019

No cure no pay er en aftale hvor et bureau laver et oplæg første gang til førstegangskunder, og efterfølgende kun kræve betaling, hvis kunden vælger at bruge oplægget eller dele af det.

#CrossMind Comment:

Vi laver gerne et no cure no pay oplæg for nye kunder, som starten på et samarbejde - vi har en pæn succesrate, da vi ofte har "held" til, at afkode kunden, indfri briefingen og lidt til.

- et link til vores retningslinjer på området…

o

Old school

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Old school er det samme som gammeldags. Old school er stilarter der tidligere har været meget moderne, men som nu er forældet. Hvis man bruger en old school stilart til en reklame, vil den højest sandsynligt ikke tiltrække målgruppen på samme måde, som den ville da den var "moderne".

#CrossMind Comment:

Nogle gange passer Old school-stilen bare perfekt - så kalder vi det retro - som er utrolig "in" i perioder.

- et link til stilen lige nu…

One shot

Sidst opdateret: 14. juli 2019

One shot bruges om f.eks. e-mails der ikke bliver fulgt op på fra virksomhedens/brandets side. Ved one shot tilgangen ser man på om kunderne reagerer ved den direct-mail de får.

#CrossMind Comment:

Vi bruger sjældent denne tilgang, da det ofte kræver et lidt længere forløb, at opbygge tillid til et brand, produkt eller en organisation.

- et link til mere…

One stop shop

Sidst opdateret: 14. juli 2019

One Stop Shop er en virksomhed, hvor du kan købe adskillige tjenester ved "et stop". Kunderne skal derfor kun shoppe ét sted, frem for mange.

#CrossMind Comment:

Vi vil gerne give vores kunder en synergi i deres markedsføring og dette opnås bedst med et bureau, der tilbyder alle tjenester under samme tag.

- et link til mere…

One-to-one

Sidst opdateret: 14. juli 2019

One-to-one markedsføring er en meget personlig form for markedsføring. Her kommunikerer virksomheden/brandet direkte med kunden. Man lytter til den enkelte kundes ønsker og behov - og prøver at efterleve dem.

#CrossMind Comment:

Det kan f.eks. være hvis en virksomhed sender en brochure/mail, der er stilet direkte til én person, hvor personens navn står trykt.

- et link til mere…

Online marketing

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Online Marketing er den markedsføring der sker på nettet, fra søgemaskineoptimering til online annoncer/Adwords og markedsføring på de sociale medier.

#CrossMind Comment:

Online marketing er et medie vi selv benytter os af, og har stort kendskab til. Vi opfordrer vores kunder til at benytte sig af online marketing i et mix med offline medier, da dette medie mix er meget effektivt og du kan hurtigt få spredt dine budskaber.

- et link til mere…

Open source

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Open source er et udtryk for en åben kildekode i et program. At kildekoden er åben betyder, at det er gratis programmer, der kan rettes til. Ved et open source program har man ret til at se kildekoden, bruge softwaren, ændre kildekoden og distribuere softwaren.

#CrossMind Comment:

Vi arbejder meget med open source, er der tale om hjemmesider er det ofte kodet i Umbraco i programmeringssprogene ASP, .Net eller Razor.

- et link til Umbraco…

p

Patos

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Patos er en appelform - en appel til modtagerens fornuft. Appellen skal gerne vække en følelsesmæssig reaktion hos modtageren.

#CrossMind Comment:

Nogle gange er det bare åbenlyst, at der er fornuft i, at anvende et bestemt produkt eller virksomhed - så er det selvfølgelig en god idé, at det skinner igennem budskabet.

- et link til patos løsninger…

Pay-off

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Pay-off kan oversættes som prikken over i'et. Det er den afsluttende sætning, der kort og enkelt samler det hele i en kampagne eller kommunikerer missionen. At have en god pay-off replik kan skabe en stor værdi for virksomheden/brandet.

#CrossMind Comment:

Et par eksempler på en pay-off er: "Hvem ka'? Bilka", Føtex "Vi gør mere for dig", Kims "Når du er sulten for sjov" og Avis klassikeren "We try harder". Vores eget "We want to impress - all the way..."

- et link til pay-off løsninger…

Permission

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Permission kan oversættes til "at få lov".

#CrossMind Comment:

I markedsføringsammenhæng betyder udtrykket f.eks. at man spørger slutforbrugeren om lov til at præsentere sit salgsmateriale. Det bruges bl.a. ved direct marketing.

- et link til at "få lov"…

Pinterest

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Pinterest er et socialt medie med fokus på billeder og video. Disse organiseres på en opslagstavle og her kan brugerne kommentere, dele og like de forskellige "pins". Man kan også følge brugere, virksomheder, brands osv. som på andre sociale medier.

#CrossMind Comment:

Er man visuelt orienteret, er Pinterest et godt medie.

- et link til vores Pinterest…

Pitch

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Pitch bruges når man prøver at sælge en idé til en potentiel kunde, her kan man bruge udtrykket "at pitche en idé". Hvis man lave et pitch på en virksomhed, forsøger man at få et samarbejde på benene. Et godt pitch kan være nøglen til at få foden inden for døren, og dermed etablere et samarbejde.

#CrossMind Comment:

Pitch er nøglen til overlevelse i reklamebranchen.

- et link til et pitch…

Plank

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Plank er et reklamebegreb for en idé der er stjålet eller lånt fra andre. Nogle gange er det svært at vide, om den gode idé man har fået er kommet fra egen inspirationskilde eller om det er noget man har set "ude i virkeligheden" - hvis det er det sidste kaldes det plank.

#CrossMind Comment:

I reklamebranchen er der en hårfin grænse mellem inspiration og plank. Det er sjældent, at der bliver opfundet noget fuldstændigt nyt og uset.

- et link til måske unikke løsninger…

Planner

Sidst opdateret: 14. juli 2019

En planner er ligesom en projektleder/konsulent, der har en uddannelse inden for kommunikation og medievalg. En planner vil samarbejde med en art director og tekstforfatter på udarbejdelsen af en reklamemodel.

#CrossMind Comment:

Hos CrossMind dækkes planner funktionen af netop AD'eren, tekst- og projektlederen.

- et link til mere…

Porters Five Forces

Sidst opdateret: 14. juli 2019

En analyse af konkurrencesituationen på et givent marked. Denne analyse er specielt god at anvende, når man overvejer at gå ind på et nyt marked.

#CrossMind Comment:

Et godt analyse værktøj, der sætter fokus 5 vigtige områder - konkurrencen i en branche er ikke kun afhænger af de andre deltagere i branchen. Kunder, leverandører, potentielle indtrængere og andre produkter, der kan erstatte dit produkt, spiller også en væsentlig rolle for konkurrence situationen.

- et link til vores tilgang…Positionering

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Positionering indgår som en del af den samlede markedsføringsstrategi, hvor virksomheder/brands finder en god plads på deres relevante marked i forhold til konkurrenterne. Sagt med lidt andre ord, er det en af de afgørende faktorer for, hvordan målgruppen opfatter virksomheden/brandet. At få en god plads på markedet kræver, at man understreger hvad man står for, hvad man kan og hvorfor. Man skal skabe et passende ry, f.eks. at være dyr eller billig, bæredygtig eller ikke osv.

#CrossMind Comment:

Vi benytter blandt andet af de 7 P''er som værktøj, til at præcisere en kundes positionering i forhold til målgruppen: Product, Price, Place, Promotion, People, Process, Physical evidence.

- et link til mere…

PR (public relations)

Sidst opdateret: 14. juli 2019

PR (Public Relations) omhandler en virksomheds interne og eksterne relationer. Ofte ses ordet PR blive brugt om kommunikation i det offentlige rum f.eks. ved pressemeddelelser.

#CrossMind Comment:

PR er ofte tekst skrevet til brug både online og offline af virksomheden selv, pressen og fagmedier.

- et link til mere…

Print

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Print er et andet ord for trykt materiale. Altså reklamer i aviser, magasiner, posters, på t-shirts osv.

#CrossMind Comment:

I dag er print blevet indhentet af de digitale medier, så de nogenlunde fylder lige meget.

- et link til mere…

Product Life Cycle

Sidst opdateret: 14. juli 2019

PLC er en analyse der beskriver produktets livscyklus. Livscyklussen består af 4 faser: Introduktion, Vækst, Modning og Nedgang.

#CrossMind Comment:

Kunderne og deres adoptionsforløb af et produkt, inddeles i 6 faser (tilsammen 100%) Innovatorer ca. 3-5%, Opinionsledere ca. 10-15%, Tidlig majoritet ca. 34%, Sen Majoritet ca. 34%, Efternølerne / De træge ca. 5-16%.

- et link til mere…

Product management

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Product management betyder at en virksomhed/et brand holder øje med sine kunders behov og ønsker - og tilpasser sig efter dem.

#CrossMind Comment:

Vi hjælper med at få bygget et system op, så vores kunder ved hvad de skal holde øje med og hvad de efterfølgende kan bruge informationerne til i deres markedsføring.

- et link til mere…

Produktion

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Produktion er at producere og fremstille et produkt.

#CrossMind Comment:

Når vi snakker produktion, er der som regel tale om, at få færdiggjort og fremstillet et godkendt oplæg.

- et link til færdige produktioner…

Produktorienteret

Sidst opdateret: 14. juli 2019

At være produktorienteret betyder at, man fokuserer sin markedsføring på faktuelle oplysninger omkring produktet/ydelsen, i stedet for at fokusere på slutforbrugeren.

#CrossMind Comment:

Det er altid vigtigt, at se verden med kundens briller. "what's in it for me".

- et link til vores tilgang…

Projektleder

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Når man er ansat som projektleder på et reklamebureau har man ansvaret for kontakten til kunderne. Man skal sikre, at kundernes krav til kampagnen/markedsføringen bliver fulgt og at alle deadlines bliver overholdt. Projektlederen har også til opgave, at være realisten når kampagner udvikles i en kreativ proces.

#CrossMind Comment:

Christina Kvorning og Ina Frandsen er vores projektledere og de sørger for at tingene bliver afleveret til tiden og at de ansattes ressourcer bliver udnyttet bedst muligt.

- et linkt til vores projektledere…

Push/pull

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Push/pull er markedsstrategier der ofte anvendes.

Push-strategien går ud på at virksomheden med sin markedsføring prøver at "skubbe" produktet ud til grossister eller detailhandlere, så de kan få produktet ud i butikkerne. På den måde rammer man en stor målgruppe og man overlader markedsføringen til slutforbrugere til butikkerne.

Pull-strategien handler om at virksomheden vælger at markedsføre sig direkte til slutforbrugeren og gøre dem opmærksom på at produktet findes. Derved skabes der en efterspørgsel, som påvirker grossister eller detailhandler til at forhandle dette produkt, så de kan efterleve efterspørgselen.

#CrossMind Comment:

Hvilken strategi vi vælger i samarbejde med vores kunder, afhænger af målgruppen og markedssituationen.

- et link til mere…

q

QR Code eller QR kode

Sidst opdateret: 14. juli 2019

QR koder er en slags stregkoder. Nogen virksomheder vælger at placere en QR kode på bl.a. annoncer, så læseren kan scanne koden med sin smartphone og blive ledt til f.eks. virksomhedens website, en landingpage eller en tilhørende video.

#CrossMind Comment:

Vi anbefaler at gøre brug af QR koder i de tilfælde hvor det kan være favorabelt. Hvis url'en til den landingpage, man gerne vil henvise til er lang og snørklet - kan en QR kode være særdeles effektiv.

- et link til mere…

r

RAL farve

Sidst opdateret: 14. juli 2019

RAL er et farvesystem der består af over 200 farvenuancer. Hver farve har et 4-cifret nummer hvilket gør, at farvesystemet kan forstås verden over. RAL-farver bliver hovedsagligt brugt inden for industrien.

#CrossMind Comment:

RAL benyttes ofte, når der skal males på biler, til farveangivelse af folie mm.

- et link til mere…

Red Ocean

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Red Ocean er et eksisterende marked hvor man kender sine konkurrenters styrker og svagheder, samt kender til konkurrencebetingelserne. Der er hård konkurrence på et Red Ocean marked.

#CrossMind Comment:

Her stilles der store krav til samarbejdet mellem reklamebureauet og virksomheden - der skal arbejdes konstant med positionering af virksomheden i forhold til kunder og konkurrenter!

- et link til mere…

Reklamation

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Når man reklamerer, fortæller man virksomheden, at man ikke har været tilfreds med produktet eller servicen/ydelsen.

#CrossMind Comment:

Reklamationer er måske ikke den bedste reklame - og alligevel kan en gennemtænkt reklamationshåndtering være en positiv oplevelse for en kunde og derved give Word-of-Mouth reklame!?

- et link til vores reklamation…

Reklamebureau

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Et reklamebureau er en virksomhed, der yder rådgivning, planlægger, udformer og producerer reklamer.

#CrossMind Comment:

For os er et reklamebureau også "Et rart sted, hvor der i en unik ånd bliver skabt skarpe strategier og kreative koncepter, et sted hvor brands fødes eller får nyt liv. Ved Anlæget 6B, 7100 Vejle".

- et link til os…

Reklamestunt

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Reklamestunts er events der bliver opstillet for at skabe reklame for en virksomhed/brand. Eventen skal helst være anderledes, sjov, farlig osv. og ske på et uventet tidspunkt, så eventen og virksomheden/brandet får mest mulig opmærksomhed.

#CrossMind Comment:

Vi benytter os selv af reklamestunts for at erhverve nye kunder. Godt nok i mindre målestoksforhold end Red Bull og Felix Baumgartner.

- et link til mere…

Reminder

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Reminder kan oversættes som "påmindelse". Virksomheder kan f.eks. udsende reminders til kunder for at minde dem om et bestemt tilbud. Der findes også reminder annoncer (mindre annoncer, som minder én om den oprindelige annonce) og reminder tv-spots (forkortede reklamefilm, der minder én om produktet og den oprindelige reklamefilm).

#CrossMind Comment:

Vores hverdag er fuld af budskaber og tilbud, derfor kan opfølgning i form af en reminder være en god strategi.

- et link til at få en reminder…

 

Reputation management

Sidst opdateret: 21. april 2017

Reputation management bruges af virksomheder/brands til at forbedre eller beskytte deres ry på internettet. Dårlig omtale kan hurtigt opstå på internettet, f.eks. ved at en kunde giver udtryk for deres utilfredshed via sociale medier, blogs, hjemmesider mm. Det vil nemlig vises i søgemaskinerne.

#CrossMind Comment:

Reputation management bruges til at "fjerne" den dårlige omtale, før virksomhedens/brandets ry bliver ødelagt.

RGB

Sidst opdateret: 14. juli 2019

RGB er et farveskema der bruges til at definere farverne på computer- og fjernsynsskærme. RGB står for de 3 farver rød, grøn og blå. Det er disse farver man kombinerer for at skabe andre farver. I RGB farverummet findes der ca. 16,8 millioner farver, men mange af dem kan øjet ikke skelne, så derfor kan man vælge at gøre brug af en mindre udgave af farverummet.

#CrossMind Comment:

RGB farver kan ikke bruges til tryk.

- et link til online løsninger…

ROI

Sidst opdateret: 10. juli 2019

ROI (Return On Investment) er en model til beregning af hvornår et givet projekt har tjent sig selv ind. Modellen inkluderer også indtægter.

Formel for udregning af ROI: (dækningsbidrag - marketing investering) / marketing investering = marketing ROI

#CrossMind Comment:

Markedsføring er en investering og skal derfor gerne kunne give et afkast. Men man skal altid være opmærksom på om investeringen er passiv eller progressiv.
Overblik og udvælgelse af den rigtige strategi, samt fordeling af ressourcer på de enkelte plaforme, er vigtig for den højeste tilbagebetaling af din markedsføringsinvestering.

- et link til vores tilgang…

 

Rough

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Et rough er en form for skitse, som Art Directoren laver for at vise en idé til, hvordan layoutet til en annonce, brochure, kampagne osv. kunne se ud.

#CrossMind Comment:

En rough er ofte en skitse der tegnes under briefingen hos kunder. Både til hjælp for en selv og til at kunne understøtte briefingen.

- et link til et rough…

s

Salgsstyrke

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Salgsstyrken er den afdeling i virksomheden, der har ansvaret for salg, altså salgsafdelingen. Her finder man sælgere, key account managere, markedschefer og ofte marketing.

#CrossMind Comment:

Salgsstyrken er vigtig. Det er dem der møder kunderne og konkurrenterne i markedet, så deres erfaringer er vigtige brikker for den endelige marketingstrategi. Og så er det selvfølgelig også dem, der skal bruge og støttes af de færdigudviklede marketingværktøjer.

- et link til vores salgsstyrke…

Segmentering

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Segmentering vil sige, at man vælger at fokusere sin markedsføring på en helt bestemt målgruppe (et segment). Hvis man ikke bruger segmentering retter man sin markedsføring mod alle og derved risikerer man, at den slet ikke rammer nogen.

#CrossMind Comment:

Vi hjælper kunden med at definere deres segment/målgruppe, så tiltaget bliver så effektfuld som muligt.

- et link til vores tilgang…

SEO eller søgeoptimering

Sidst opdateret: 14. juli 2019

SEO (Search Engine Optimization) tekster bruges som søgeoptimering på websites. Hvis man skriver passende SEO tekster, kan man ende højere oppe på f.eks. Google ved et givent søgeresultat.

#CrossMind Comment:

Generelt er det vigtigt, at holde virksomhedens hjemmeside opdateret, så det er interessant for brugere af siden at vende tilbage. Google fungerer lidt som en bibliotekar - spørger man efter en bog om et bestemt emne, anbefaler bibliotekaren den nyeste og mest populære bog.

- et link til mere…

Service

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Service er en ekstra ydelse eller tjeneste, som virksomheder tilbyder sine kunder, enten gratis eller mod betaling.

#CrossMind Comment:

Service er måske ikke det første ord, man tænker på i forbindelse med reklame og marketing, men service er et begreb der betyder meget i vores hverdag og i forholdet til vores kunder - "We want to impress- all the way…".

- et link til vores service team…

Shitstorm

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Udtrykket dækker over en omsiggribende modvind på internettet, især på de sociale medier.

#CrossMind Comment:

Det er vigtigt, at man har en strategi for, hvordan man griber kritiske indslag an, inden man som virksomhed opretter en profil på de sociale medier. Især Facebook har givet nogle firmaer en lektion i, hvor hurtigt en folkestemning kan blive afspejlet på deres Facebook side.

- et link i tilfælde af en shitstorm…

Showrooming

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Showrooming betyder, at forbrugeren tager ud til en butik, ser på et givent produkt og derefter tager hjem og køber det online, ofte til en lavere pris.

#CrossMind Comment:

Der er ingen tvivl om at dette sker, men det er usikkert hvor stort problemet er, da det er svært at måle. Hvornår er der tale om, at forbrugerne "oser" som de altid har gjort og hvornår går de hjem og handler på nettet. Nethandlen er kommet for at blive, men butikkerne vil bestå - de skal blot være bevidste om deres positionering.

- et link til mere…

Slice of life

Sidst opdateret: 11. juli 2019

Slice of life er et trick man bruger i f.eks. reklamefilm. Her vælger man at bruge elementer eller øjeblikke fra det virkelige liv, det gør reklamen mere realistisk og forbrugeren kan bedre relatere til reklamen. Slice of life er en "nede på jorden"-metode, som bliver anvendt mere og mere. Nogle er sågar begyndt at nedgøre deres produkter/ydelser i en sammenhæng i deres reklamer, for at få dem til at virke bedre i en anden sammenhæng.

#CrossMind Comment:

Ofte giver det mening, at overlevere budskabet i situationer, som målgruppen kan relatere til.

- et link til vores seneste arbejde…

Sociale medier - SoMe

Sidst opdateret: 10. juli 2019

Sociale medier eller SoMe er medier, hvor man kan interagere socialt med andre online. Det er f.eks. FaceBook, Twitter, Instagram og LinkedIn.

#CrossMind Comment:

Vi opererer på mange sociale medier og opfordrer vores kunder til at gøre det samme. Vi rådgiver i brugen af de forskellige medier, samt hjælper med oprettelse og efterfølgende vedligeholdelse af kundernes virksomhedssider.

- et link til mere…

SSL certifikat og HTTPS

Sidst opdateret: 11. juli 2019

Indsamler dit websted følsomme besøgsoplysninger som adgangskoder, kreditkortoplysninger eller personlige data? Hvis ja, råder vi altid vores kunder til at bruge et SSL Certifikat (Secure Sockets Layer).

Chrome skal nu bruge HTTPS til websteder, der samler følsomme oplysninger.

I slutningen af januar 2017 begyndte Google Chrome at markere websteder uden et SSL-certifikat og som derfor ikke er migreret til HTTPS, som værende ikke-sikre.

 

#CrossMind Comment:

Der findes forskellige SSL Certifikater, man kan endda finde gratis SSL Certifikater på nettet. Disse benytter vi ikke, da der ikke er en udbyder bag certifikatet, der kan holdes ansvarlige i forbindelse med misbrug.

- et link til webløsninger med SSL Certifikater…

Staffage

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Staffage er billeder man bruger i layout-sammenhænge, når man ikke har modtaget de billeder, der skal bruges i det færdige layout. De bruges til at tilføje farve og fylde tomme pladser ud, så man kan fornemme hvordan det færdige resultat kommer til at se ud.

#CrossMind Comment:

Førhen tegnede AD'eren de billeder der blev vist ved præsentationen af et layout. I dag kan man næsten finde layout billeder af alt på nettet, men det sker stadig en gang imellem, at det gamle håndværk bliver fundet frem.

- et link til vores AD'er…

Storytelling

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Storytelling kan bruges af virksomheder til bl.a. at formidle værdier og de gode ting omkring produktet der skal sælges. En ny tendens inden for storytelling er at fortælle virkelige historier omkring produkterne og evt. skrive disse på emballagen.

#CrossMind Comment:

Storytelling er et middel til at levendegøre et brands egenskaber, værdier eller sjæl. Storytelling kan formidles via ord såvel som billeder. Det kan være meget jordnær og bygge på faktuelle historier fra virksomheden og dens omgivne miljø, eller det kan bygge på mere uhåndgribelige myter, sagn og populærhistoriske forestillinger. Men vigtigst af alt er at historiefortællingen tager udgangspunkt i virksomheden, produktet og målgruppen.

- et link til vores tilgang…

Strategi

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Strategi er en overordnet og langsigtet plan med et bestemt endemål.

#CrossMind Comment:

Strategi er essentielt, hvis man vil noget med sin markedsføring - uden en klar strategi famler man rundt i blinde, og håber på, at det man gør virker, uden at have en idé om hvorfor. Vi er behjælpelige med at ligge den rette strategi for vores kunder, så de når deres mål.

- et link til vores tilgang…

SWOT-analyse

Sidst opdateret: 11. juli 2019

En SWOT-analyse er udbredt inden for strategiudvikling. Den omhandler områderne:

  • virksomhedens stærke sider (Strengths)
  • svage sider (Weaknesses)
  • muligheder (Opportunities) 
  • trusler (Threats)

Analysen giver et overblik over virksomhedens interne (SW) og eksterne (OT) situation.

#CrossMind Comment:

SWOT er et af de værktøjer, der indgår i vores strategiarbejde med vores kunder.

- et link til vores tilgang…

 

t

Teaser

Sidst opdateret: 21. april 2017

En teaser bruger man til at fange kundernes opmærksomhed ved at afsløre noget om f.eks. en kampagne, før kampagnen starter. Det gør kunderne nysgerrige og skaber en "hype" omkring virksomheden/brandet bag kampagnen.

#CrossMind Comment:

Vi bruger også begrebet "teaser" om de par linjer tekst, der sendes med billede og overskrift ud i elektroniske nyhedsmails - en lille "drillende" tekst, der skal friste modtageren til at klikke ind på linket.

Tekstforfattere

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Tekstforfattere er forfattere bag tekster på hjemmesider, annoncer, brochure, pressemeddelelser osv. Deres job er at skrive tekster, som er passende i forhold til længde og indhold, samt fængende for målgruppen.

#CrossMind Comment:

En god tekst er vigtig for at fastholde, informere og få overleveret hele budskabet til læseren.

- et link til vores tekster…

Testimonial

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Testimonial er et udtryk for at virksomheder/brands lader en kunde anbefale deres produkt/ydelse i en kampagne, annonce mv. Man bruger testmonials for at få markedsføringen til at virke troværdig og derfor er det meget vigtigt, at kundens navn nævnes i forbindelse med anbefalingen.

#CrossMind Comment:

Det kan være risikabelt, at gøre brug af testimonials, hvis disse ikke stemmer overens med det, der ellers bliver sagt om produktet på nettet - og så er det vigtigt, at "kunden" der anbefaler, er troværdig, og ikke har lig i lasten.

- et link til en testimonial snak…

Through-the-line

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Et udtryk for integreret kommunikation. Her bruger man både below-the-line og above-the-line markedsføring.

#CrossMind Comment:

I princippet anvendes ATL tiL at skaffe data på målgruppen, så denne efterfølgende effektivt kan bearbejdes med BTL aktiviteter.

- et link til vores tilgang…

Tone of voice

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Tone of voice er et udtryk for hvilken stemning en tekst, en annonce mv. giver. Det handler om hvilke ord der bliver brugt og om teksten skal virke formel eller afslappet, venlig eller kontant, oplysende eller personlig osv.

#CrossMind Comment:

Det vigtigste er, at den tone of voice, der er i materialet passer til den virksomhed/brand, der står som afsender.

- et link til løsninger…

Top of mind

Sidst opdateret: 30. juli 2019

At have en top of mind virksomhed/brand betyder, at hvis man spørger forbrugere om hvilke virksomheder/brands de kender, så er det netop din virksomhed/dit brand de nævner.

#CrossMind Comment:

For at opnå top of mind status gælder det om at optimere sin markedsføring, så den skiller sig ud og er let genkendelig. Det er selvfølgelig vigtigst, at være top of mind hos sin målgruppe.

- et links til top of mind brands…

Touchpoints

Sidst opdateret: 30. juli 2019

Et touchpoint kan defineres som den kontakt enhver forbruger har med en virksomhed, uanset om det er personligt, via en hjemmeside, en app eller anden form for kommunikation.

#CrossMind Comment:

Vi bruger touchpoints når vi gennemgår kunderejsen. Hvordan møder kunderne os første gang? Og hvor mange af disse kontaktpunkter har vi indflydelse på? Med de sociale medier er meget af den omtale vi får uden for egen kontrol. Det er vigtigt at vide hvor vi har indflydelse, og hvordan vi forholder os til de andre. 

Se eksempler på touchpoints her

TOWS

Sidst opdateret: 11. juli 2019

Skridtet videre fra SWOT er TOWS. Denne tager udgangspunkt i de oplysninger der er kommet frem gennem SWOT-analysen. Ved TOWS-analysen holder man virksomhedens styrker og svagheder op mod muligheder og trusler. Herved kombinere man faktorerne for at kunne optimere virksomhedens situation, enten ved at maksimere eller minimere faktorerne.

#CrossMind Comment:

TOWS er et af de værktøjer, der indgår i vores strategiarbejde med vores kunder.

- et link til vores tilgang…

 

Troværdighed

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Troværdighed har man, når man er til at stole på og er tillidsvækkende.

#CrossMind Comment:

Et vigtigt parameter for en virksomhed, men også for os. "Det vi siger, er det vi gør!".

- et link til tillidsfolk…

Twitter

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Et socialt medie, hvor man har mulighed for at lave korte opdateringer (på max. 140 tegn). Venner og alle andre har mulighed for at "følge" én og se hvad man skriver og man har også selv mulighed for at følge andre. Dette medie er især brugt af kendte mennesker.

Flere og flere virksomheder vælger dog også at have en Twitter konto, fordi det er en god mulighed for en direkte dialog med deres kunder. F.eks. hvis en kunde klager over en virksomhed i en Twitter opdatering (et Tweet) ved at sætte et @ foran virksomhedens navn, kan virksomheden se det med det samme og svare hurtigt på klagen.

#CrossMind Comment:

Følg os på Twitter - du finder et link i bunden af vores webside, eller…

- et link lige her…

u

UI eller User interface

Sidst opdateret: 15. juli 2019

The user interface eller brugergrænsefladen (UI), det er designfeltet, det "rum", hvor interaktioner mellem bruger og computer opstår. Målet med UI er at gøre interaktion effektiv og intuitivt for brugeren, mens applikationen samtidig sender information tilbage til brugeren, der hjælper med næste step i beslutningsprocesen. De designmæssige overvejelser, der skal foretages ved oprettelse af brugergrænseflader, er relateret til eller involverer discipliner som ergonomi og psykologi.

#CrossMind Comment:

Design og forståelse af målgruppens brug af vores løsninger, samtidig med forståelsen af evt. tilknyttede budskaber, er alt afgørende for om vi lykkes med en opgave.

- et linik til løsninger…

Umbraco

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Umbraco er et CMS (Content Management System) system, der bruges til at udvikle websites. Det er let anvendeligt for både webdesignere og webprogrammører. Med Umbraco har man stor bevægelsesfrihed, dvs. næsten alt kan lade sig gøre.

#CrossMind Comment:

Umbraco er det CMS system CrossMind foretrækker. Det er skalerbart dvs. at en hjemmeside kan starte som en lille løsning og kan udvides efterhånden som behovet opstår.

- et link til Umbraco…

Univers

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Univers er et udtryk inden for reklamebranchen, der bruges om det miljø en kampagne foregår i. Hvis man f.eks. udvikler en kampagne for et cateringfirma og billeder, film osv. bliver lavet i et køkken, er køkkenet kampagnens univers.

#CrossMind Comment:

Universet udspringer af konceptudviklingsprocessen - her skabes universet, der efterfølgende bruges på div. platforme - her afkodes og genkendes universet af målgruppen.

- et link til eksempler…

Usability

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Usability eller anvendelighed betyder, at man gør produkter eller systemer mere brugervenlige.

#CrossMind Comment:

Når vi snakker usability er det oftest i forbindelse med websider, apps og IT-løsninger. Det er vigtigt, at gøre de tekniske løsninger brugervenlige.

- et link til mere…

Unique Selling Proposition (USP)

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Unique Selling Proposition (USP) er et budskab, der er formuleret så det fortæller slutforbrugeren hvorfor dette produkt/ydelse er attraktivt, hvorfor det er unikt. Budskabet skal ikke kunne kopieres eller siges om konkurrenterne, hvis USP'et er rigtig godt.

#CrossMind Comment:

Det er altid en drøm for et reklamebureau, når en kunde har et stærkt USP. Men ofte er der ikke den store forskel på virksomhederne eller deres produkter. Så forsøger man, at indtage en bestemt position på markedet eller bruge insights for at skabe sympati om sin brand.

- et link til vores tilgang…

UX eller User experience

Sidst opdateret: 15. juli 2019

User experience design (UX eller UXD) - kært barn flere forkortelser.
Brugeroplevelsen skal give en høj brugertilfredsheden med et on-line produkt via optimal brugervenlighed og tilgængelighed i interaktionen med produktet (fx et website, App mv.)

#CrossMind Comment:

Brugervenlighed er helt essentiel, når vi udarbejder div. løsninger - vi gør en dyd ud af, at sætte os i brugerens sted, og sikre at vores løsning er intuitiv.

- et link til løsninger…

v

Value proposition

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Value proposition er et løfte om værdi. Hensigten er at få gjort virksomheden opmærksom på hvilke produkter der giver kunderne hvilken værdi, altså i hvor høj grad kundens behov tilfredsstilles.

#CrossMind Comment:

En gennemgang og analyse af de fordele, omkostninger og den værdi, som en virksomhed kan levere til sine kunder samt potentielle kunder.

- et link til vores tilgang…

Viral marketing

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Viral marketing handler om at få skabt mund-til-mund markedsføring af sin virksomhed/brand. Dette kan gøres ved hjælp af anderledes, sjove og skøre events eller e-mails, der får forbrugeren til at fortælle videre om eventen eller virksomheden/brandet bag det.

#CrossMind Comment:

Film er formentlig det mest effektive medie til viral markedsføring - en sjov anderledes film, kan blive spredt/delt med lynets hast over internettet.

- et link til mere…

Vision

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Vision er et billede af virksomhedens overordnede mål.

#CrossMind Comment:

Ligesom ved mission, er vi også her behjælpelige med at få beskrevet vores kunders vision.

- et link til vores tilgang…

Voxpop

Sidst opdateret: 11. juli 2019

En voxpop er et interview hvor tilfældigt valgte mennesker bliver udspurgt om et bestemt emne.

#CrossMind Comment:

Vi bor i hjertet af Vejle - 50 meter fra gågaden - og har let adgang til, at teste løsninger på tilfældigt forbipasserende.

- et link til vores placering…

værdikæde eller value chain

Sidst opdateret: 14. juli 2019

En virksomheds værdikæde er alle de værdiskabende aktiviteter, der udføres for at indkøbe råvarer, designe, producere, markedsføre, levere og servicere virksomhedens produkt. Tilsammen skaber disse produktets værdi for kunden. Værdikæden består som regel af 9 forskellige aktiviteter, primære- og støtteaktiviteter, men i nogle tilfælde kan det være hensigtsmæssigt kun at fokusere på primæraktiviteterne (Den Forenklede Værdikæde).

#CrossMind Comment:

For at kunne give vores kunder det bedst mulige produkt, har vi brug for at kende til virksomhedens værdikæde. Er denne endnu ikke fastlagt, hjælper vi med at få den udarbejdet.

- et link for udarbejdelse af værdikæde…

w

Wireframe

Sidst opdateret: 14. juli 2019

En wireframe er en slags skitse over opbygningen på en hjemmeside, så man kan få et overblik over hvad hjemmesiden skal indeholde og hvilke sammenhænge der er. Wireframes bliver udviklet af en webdesigner.

 

#CrossMind Comment:

Vi bruger wireframes til, at disponere indholdet på en hjemmeside inkl. undersider inden selve designarbejdet bliver udført.

- et link til løsninger…

Word of mouth

Sidst opdateret: 14. juli 2019

Word of mouth eller mund-til-mund markedsføring (WOM), har til hensigt aktivt at påvirke og opmuntre målgruppen positivt i forhold til et produkt og/eller en organisation/virksomhed.

#CrossMind Comment:

Det er vanskeligt at styre WOM. Tre fundamentale ord for at opnå en positiv effekt af WOM er: tilfredshed, tillid og engagement.

- et link til WOM platforme…

WWW

Sidst opdateret: 14. juli 2019

WWW er en forkortelse for World Wide Web. WWW er det hypertekst system, der gør det muligt, at sende hjemmesider via internettet. Hyperteksten konverteres med browseren (Safari, Firefox, Explore, Chrome ol.)

#CrossMind Comment:

Tal meget gerne hjemmeside med os. Vi bygger både mindre og store websites, både traditionelle og responsive. Vi udarbejder et sitemap, et wireframe og får kommunikationsstrukturen på plads - og så gør vi back-enden brugervenlig.

- et link til mere…

å

Årsplan eller årshjul

Sidst opdateret: 11. juli 2019

Årsplan er en 12 måneder (alt efter hvad virksomhedens cyklus er) lang markedsføringsplan.

#CrossMind Comment:

Vi mener, at en langsigtet markedsføringsplan er essentiel, da virksomheden herefter kan koncentrere sig om kerneforretningen, frem for hvilke markedsføringstiltag der skal aktiveres hvornår. Ved en langsigtet plan opnår man ofte synergi i virksomhedens markedsføring ved at kende årets aktiviteter og marketingbudgettet.

Vi har udviklet et online årshjul, som vi deler med vores kunder.

- et link til hvordan du kan få årshjulet…

Job
AD
API
CMO
CRM
DTP
Lix
PR
RGB
ROI
SEO
USP
UI
UX
WWW
SSL