Kvalitetsbiler 1
Kvalitetsbiler.dk

Effektiv annoncering på Google og Meta skabte trafik og markante stigninger i kvalificerede salgsleads 

Kvalitetsbiler.dk er en af Danmarks førende virksomheder inden for brugte kvalitetsbiler

I 2021 skiftede virksomheden navn til Kvalitetsbiler.dk og fik samtidig ny hjemmeside. Med hensigten om at øge besøgstallet på den nye hjemmeside og skabe værdifulde salgsleads, blev der iværksat online annoncering på både Google og Meta-platformen.

Kvalitetsbiler.dk havde ikke tidligere anvendt Google Ads, så måltal blev lavet på baggrund af tal fra andre kanaler.

I forhold til annoncering på Meta var målet at opnå en favorabel leadpris på max kr. 200 pr. stk. samtidig med et mål om at konvertere kvalificerede leads til potentielle kunder.

CrossMind samarbejdspartnere på casen: GrowMedia og Setion.

Billede af Martin Haar Kristensen

Martin Haar Kristensen

CEO & Creative Director

Sådan hjalp vi Kvalitetsbiler.dk med Google Ads

Efter første måned af samarbejdet lå prisen pr. konvertering på kr. 52,15, som var over al forventning.

I vores indledende søgeordsanalyse lå markedsprisen på kr. 9,07 pr. klik. Kvalitetsbiler.dk havde i samarbejde med CrossMind Reklamebureau fået udviklet en køreklar hjemmeside, som var klar til at tage imod trafikken og som begyndte at vinde frem på organiske positioner. 

Hjemmesiden havde derfor et rigtig godt afsæt til at koble Google Ads på, hvilket resulterede i høje kvalitetsscorer og lave klikpriser på kun kr. 2,07 pr. klik (77,18 % lavere end markedsprisen). 

De lave klikpriser betød, at vi fik mere ud af annoncebudgettet og hermed kunne tage flere eksponeringsandele i søgeresultaterne.

Siden opstarten af samarbejdet har vi løbende justeret på fordelingen af annoncebudgettet samt inkluderet flere søgetermer i kampagnerne.

Vi har arbejdet med målretningen af placeringer og frasorteret irrelevante søgetermer, så vi kunne vinde frem de steder, hvor Kvalitetsbiler.dk fik flest målkonverteringer.

Der blev splittestet budstrategier for at finde frem til, hvordan vi kunne byde mest effektivt, og hermed få maksimalt ud af annoncebudgettet.

11722 CROSSMIND Bureauet 243

Resultater af Google annonceringen

Periode: 1. december 2022 - 31. maj 2023

I samarbejdsperioden med Kvalitetsbiler.dk har vi opnået forbedringer, som tydeligt afspejles i resultaterne nedenfor fra maj 2023 i forhold til december 2022:

+%
Eksponeringer
+%
Kliks
+%
Klikrate
-%
Lavere klikpris
+%
Annoncebudget
+%
Målkonverteringer
+%
Konverteringsrate

Det er værd at bemærke, at selvom antal eksponeringer og kliks stiger med hhv. 81,28 % og 82,97 %, så ser vi fortsat en stigning i konverteringsraten på 12,12 %.

Det viser, at selvom vi har hævet annoncebudgettet med 252,36 %, er det de rigtige personer vi leder ind til Kvalitetsbiler.dk.

Det ser vi også ved at antallet af målkonverteringer er gået fra 307 stk. til 738 stk., hvilket er en stigning på 140,39%.

Sådan hjalp vi Kvalitetsbiler.dk med Facebook annoncering

Målet for annonceringen var at holde leadprisen på max kr. 200 pr. stk. samtidig med at leads'ene skulle være kvalificerede.

Baseret på resultaterne kan vi konkludere, at vores indsats har været succesfuld i at skabe positive resultater for Kvalitetsbiler.dk. Vi har opnået en markant forbedring af lead prisen sammenlignet med andre marketingkanaler samtidig med at relevansen og klikraten er steget ret pænt.

Facebook og Instagram har vist sig at være solide kanaler, der ikke kun har en konkurrencedygtig lead pris, men også bidrager væsentligt til at generere ny trafik til Kvalitetsbiler.dk. Målgruppen bliver inspireret til at søge yderligere information på disse platforme. 

11722 CROSSMIND Bureauet 007

Resultater af Facebook annonceringen

Periode: 1. februar - 31. maj 2023

Klikrate (CTR)

Vi har opnået en flot klikrate på 9,76 %, som har sikret 533.593 interesserede personer har klikket videre ind på hjemmesiden gennem annoncerne.

Sammenlignet på tværs af andre annoncekonti, ligger vi 3-4 gange over gennemsnittet. Det er næsten 10 % af alle de personer, der ser annoncerne, som besøger hjemmesiden.

Sammenligner vi med annoncekontoen i forrige periode, er det en stigning på 19,24 % i klikraten. Væksten tyder på at vi rammer den rigtige målgruppe bedre med de helt rette budskaber, som får dem til at besøge hjemmesiden for bil-inspiration. 

Lead pris

Vi har formået at opnå en favorabel lead pris på kr. 183,41 pr. stk. - et resultat der er betydeligt bedre end de fleste andre marketingkanaler, som  Kvalitetsbiler.dk benytter. Ved at konsolidere indsatsen, optimere efter leads og kontinuerligt forbedre vores strategi, har vi sikret en konkurrencedygtig lead pris. 

Antal leads 

I løbet af perioden har vi genereret i alt 912 leads. Dette viser en vellykket konvertering af interesseret trafik til potentielle kunder for Kvalitetsbiler.dk. 

+%
Klikrate
+
Kliks
+
Leads