Billund Intro
Billund kommune

Logo og visuel identitet

Opgradering af logo og udvikling af visuel identitet til Børnenes Hovedstad Billund Kommune

Billund Kommune ønskede en modernisering af det visuelle udtryk, med større fokus på kommunens fundament og kernefortælling som Børnenes hovedstad

Med flere interne projekter, som f.eks. Fremtidens Legeplads skulle et nyt logo, farver og grafikker skabe en rød tråd igennem kommunikationsredskaberne.

Dymnamisk farveunivers giver ubegrænset mulighed for leg med kommunikation

De primære farver fra kommunens designguide fastholdes. Som supplement til disse er der udviklet et farveunivers som dels skaber ubegrænset mulighed for udtryk indenfor de forskellige behov kommunen har som myndighed, dels understøtter de forskellige strategier, som f.eks. Børnenes Hovedstad.

Supergrafik og ikonbibliotek

Billund Kommunes byvåben fastholdes i sin heraldik, hvor formerne udtrykker solide rødder, luft under vingerne, jysk sindighed, men også iværksætteri og visioner. Det er de heraldiske former, der er overført til brug i grafik.

Farver som er afstemt i kontraster sammensættes til små temaer, men kan også benyttes som hele farvebånd. Ud fra udvalgte temaer kan supergrafikken benyttes som baggrund for enten farver eller billeder.

I tæt familieskab til logotegningen er der udviklet et ikonbibliotek, hvor en række små illustrationer kan understøtte kommunikation og aflæsning på website, i rapporter, i pjecer og i andre publikationer, målrettet borgerne og kommunens øvrige samarbejdspartnere.

Billund Pc

Dynamisk designguide

Billund Kommune ønskede en modernisering af det visuelle udtryk, med større fokus på kommunens fundament og kernefortælling som Børnenes hovedstad.

Og med flere interne projekter, som f.eks. Fremtidens Legeplads skulle et nyt logo, farver og grafikker skabe en rød tråd igennem kommunikationsredskaberne.

Billund Design Guide
 • Sammen med CrossMind har vi opdateret vores designguide, så vores visuelle identitet understøtter Billund Kommunes fortælling som hjemsted for Børnenes Hovedstad og vores fokus på leg, læring og kreativitet.

  CrossMind har fra første dag fanget kommunens fortælling og har evnet at fortolke vores ord til levende grafiske elementer.

  De har støttet vores interne proces ved at lytte, rådgive og udvise fleksibilitet, og har leveret en designguide i Billund Kommunes ånd, der giver os en rød tråd og er let at bruge.

  Sigrid Vinther Hansen
  Sigrid Vinther Hansen
  Kommunikationsmedarbejder, Billund Kommune