Billund-kommune-topbillede.jpg

Dato: december 2021

Opgradering af logo og udvikling af visuel identitet til Billund Kommune

UDFORDRING

Billund Kommune ønskede en modernisering af det visuelle udtryk, med større fokus på kommunens fundament og kernefortælling som Børnenes hovedstad. Og med flere interne projekter, som f.eks. Fremtidens Legeplads skulle et nyt logo, farver og grafikker skabe en rød tråd igennem kommunikationsredskaberne.

Eksekvering og kompetencer
Grafisk identitet

Billund Kommune farver.jpg

LØSNING

Farveunivers

De primære farver fra kommunens designguide fastholdes. Som supplement til disse er der udviklet et farveunivers som dels skaber ubegrænset mulighed for udtryk indenfor de forskellige behov kommunen har som myndighed, dels understøtter de forskellige strategier, som f.eks. Børnenes Hovedstad.

Billund Kommune - Ikonerne samlet2.jpg (1)

LØSNING

Supergrafik og ikonbibliotek

Billund Kommunes byvåben fastholdes i sin heraldik, hvor formerne udtrykker solide rødder, luft under vingerne, jysk sindighed, men også iværksætteri og visioner. Det er de heraldiske former, der er overført til brug i grafik.

Farver som er afstemt i kontraster sammensættes til små temaer, men kan også benyttes som hele farvebånd. Ud fra udvalgte temaer kan supergrafikken benyttes som baggrund for enten farver eller billeder.

I tæt familieskab til logotegningen er der udviklet et ikonbibliotek, hvor en række små illustrationer kan understøtte kommunikation og aflæsning på website, i rapporter, i pjecer og i andre publikationer, målrettet borgerne og kommunens øvrige samarbejdspartnere.

LØSNING

Logo med et smil

Det opgraderede logo til Billund Kommune sætter sig i øjenhøjde med leg, kreativitet og glæde. Det lille smil i logoet giver samtidig et signal om, at kommunen har en positiv tilgang til sine myndighedsopgaver – også de mere udfordrende.

Med figuren i U’et, trækkes kernefortællingen med frem og afspejler Børnenes Hovedstad.

Størrelsen på ordet kommune er i det nye logo afstemt, så navnet Billund fremtræder som det stærke brand det igennem mange år, er blevet til.

I heraldikken er det våbenskjoldet, der repræsenterer kommunen som område; derfor benyttes det altid som en fast del af logoet.

billund-kommune-designguide-forside.jpg

LØSNING

Dynamisk designguide

Med opgraderingen af Billund Kommunes logo og visuelle identitet, er designguiden også revideret. Tilgangen er at tilføre udviklingen af elementer og layout i takt med at behovene opstår. Således indeholder den nye designguide grundelementer som skrifttyper, farver, logo og skabeloner.

Grundelementerne bliver over tid benyttet på website, i rapporter, i pjecer og i andre publikationer. Resultaterne vil tilføjet og beskrevet i designguiden.

 

 

Vil du høre mere om hvordan vi kan styrke dit brand?

Kontakt Per Gren allerede nu og aftal et møde til en snak over en kop god kaffe.

Tlf.: 2819 3337
E-mail: pg@crossmind.dk

Se Flere updates fra CrossMind Reklamebureau